Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre yurdun bazı kesimlerinde sağanak yağış beklenirken, hava sıcaklıklarında bir değişiklik beklenmiyor.

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı
Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı
GİRİŞ 29.07.2014 11:31 GÜNCELLEME 29.07.2014 11:43

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi ve Akdeniz’in iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Artvin, Kars, Ardahan, Erzurum’un kuzeyi, Rize ve Trabzon’un iç kesimleri ile Çanakkale, Edirne, Tekirdağ, Bursa, Balıkesir’in kuzeyi ve Kırklareli’nin batı kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIKLARINDA ÖNEMLİ BİR DEĞİŞİKLİK BEKLENMİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. İç ve doğu kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı, öğle saatlerinden sonra güney kıyılarda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Hava Durumu
GÜNÜN EN YÜKSEK SICAKLIKLARI

Ankara: Az bulutlu ve açık 34

İstanbul: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 32

İzmir: Az bulutlu ve açık 36

Adana: Parçalı bulutlu 33

Antalya: Az bulutlu ve açık, zamanla doğusunun iç kesimleri parçalı bulutlu 30

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 28

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Erzurum: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 22/39

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar