Kırım Tatar Türklerinin tedavilerine başlandı

Tedavi edilmek üzere Türkiye'ye getirilen 12 Kırım Tatar Türkünün tedavisine başlandı.

Kırım Tatar Türklerinin tedavilerine başlandı
Kırım Tatar Türklerinin tedavilerine başlandı
GİRİŞ 29.07.2014 12:48 GÜNCELLEME 29.07.2014 12:48

Türkiye'nin tedavilerini üstlendiği ve sağlık durumu ağır olan 12 Kırım Tatar Türkünün tedavilerine başlandığı bildirilirken, 7'sinin daha tedavi edilmek üzere Türkiye'ye getirileceği duyuruldu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "güvenlik ve refahları Türkiye'nin temel önceliklerinden olan Kırım Tatar Türklerinin içinden geçtikleri olağanüstü dönemde Türkiye devletinin üzerine düşen her türlü görevin gereğini yerine getireceğinin çeşitli vesilelerle kamuoyuna duyurulduğu" hatırlatıldı.

Bu doğrultuda yapılan çalışmalar çerçevesinde, sağlık durumları ağır olan 12 Kırım Tatar Türkünün Türkiye'de Sağlık Bakanlığı hastanelerinde tedavilerinin üstlenilmesine karar verildiği bildirilen açıklamada, bir kısmı çocuk olan hastalardan 5'inin aileleriyle Türkiye'ye gelerek temmuzda İstanbul'daki hastanelerde tedavilerine başlandığı bildirildi.

Açıklamada, 7 Kırım Tatar Türkünün daha gerekli işlemlerin tamamlanmasını ardından tedavi edilmek üzere Türkiye'ye getirileceğinin öngörüldüğü belirtildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Kacır müjdeyi verdi! Türkiye'nin 'ilk ilaç adayı geliştirildi'
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı