Yoksullar için 5 yılda 108 bin ekmek dağıttılar

Kırıkkale'de bir fırındaki "askıda ekmek" uygulaması kapsamında 5 yılda yaklaşık 108 bin ekmek, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Yoksullar için 5 yılda 108 bin ekmek dağıttılar
Yoksullar için 5 yılda 108 bin ekmek dağıttılar
GİRİŞ 29.07.2014 13:02 GÜNCELLEME 29.07.2014 13:08

Ovacık Mahallesi Zafer Caddesi'ndeki fırın, "askıda ekmek" geleneğini devam ettirerek, hayırseverlerin desteğiyle ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürüyor.

İşletme sahibi Nezaket Can,  askıda ekmek uygulamasını 5 yıldır aralıksız yaşattıklarını belirterek, kentte bu geleneği yürüten ender işletmelerden biri olduklarını söyledi.

Bu uygulama sayesinde her gün birçok ihtiyaç sahibi kişinin hiçbir ücret ödemeden evine ekmek götürdüğünü anlatan Can, "Çok fakir olan, ihtiyacı olan ailelerimiz bize gelerek ekmek istiyordu. Bu tür ailelere ilk günlerde fazla yardımcı olamıyorduk. Bu uygulamamız sayesinde düzene girmiş oldu. Uygulamadan herkes memnun. Bizlere destek veren tüm müşterilerimizden Allah razı olsun. Hepsi yardımcı oluyor" dedi.

Ekmek verenle alan birbirini görmüyor

Can, şu ana kadar uygulama sayesinde 5 yılda yaklaşık 108 bin ekmeği ihtiyaç sahibi kişilere ulaştırdıklarını dile getirdi.

Hayırseverler tarafından ihtiyaç sahibi kişiler için askıya eklenen ekmek sayısının değiştiğini ama imkanı olan çoğu kişinin bütçesine göre uygulamaya destek verdiğini anlatan Can, şunları kaydetti:

"Askıda ekmek uygulaması sayesinde ekmek verenle ekmek alan birbirini görmüyor. Biz de fırın olarak hayırsever vatandaşlarımızın sayesinde ihtiyacı olan vatandaşlarımıza katkıda bulunduğumuz mutluluk duyuyoruz. Herkesin ekmek israfının önüne geçmek için ihtiyacı kadar ekmek alması gerekiyor."

Hayırsever vatandaşlardan Yaşar Sakin de geleneğin toplumsal dayanışma adına çok yerinde bir uygulama olduğunu vurgulayarak, "Toplumda ekmek dahi alamayan insanlar oluyor. Ben de elimden geldiği ölçüde bu kampanyaya destek veriyorum. Verdiğimiz ekmeklerin gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını düşününce huzur duyuyoruz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Jakuzi yalanı çürüdü: Fonlu medyanın 'Sancaktepe' yayınına Nevşin Mengü bile inanmadı
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu