Çileli tatil dönüşü bugün başlıyor

Şimdiden alarm verildi, polislerin tüm izinleri iptal edildi. Bugünden itibaren binlerce İstanbullu'nun dönüşü bekleniyor.

Çileli tatil dönüşü bugün başlıyor
Çileli tatil dönüşü bugün başlıyor
GİRİŞ 29.07.2014 15:53 GÜNCELLEME 30.07.2014 09:15
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış


Ramazan Bayramı’nı İstanbul dışında geçirmek isteyenlerin yola çıkmasıyla  özellikle Cuma ve Cumartesi günü yaşanan yoğun trafik ardından, TEM ve D-100 Karayolu’nda, bayramın 1 ve 2’nci günleri en sakin günler görüldü.

TEM’de bu Sabah çekilen hava fotoğraflarında yolların bomboş denilecek kadar sakin olduğu görülürken, birçok tatilcinin yarından itibaren dönüşe geçeceği düşünülerek özellikle Kocaeli’de tam anlamıyla alarm verildi.

Cuma gününden itibaren yola çıkan tatilciler en çok TEM ve D-100 Karayolu’nun Kocaeli geçişinde zorlandı. İzmit Körfezi’ni dolaşmak istemeyen Yalova- Bursa- İzmir yönüne gidecek araç sürücülerinin tercih ettiği Gebze Eskihisar’daki feribot istelesindeki yoğunluk da doruğa ulaşırken, burada rekor üstüne rekor kırıldı.

TEM ve D-100 Karayolu’nda yoğun trafik Gebze’den itibaren adım adım ilerlemiş, bazı sürücüler İstanbul’dan Bolu’ya 7-8 satte ulaşabildi.

TEM ve D- 100 Karayolu’ndaki büyük yoğunluk ardından Pazar gününden itibaren trafik normale dönerken, özellikle bayramın birinci ve ikinci günleri ise ne yollar boş denilebilecek kadar sakinliğe büründü. Bu sabah saatlerinde DHA muhabirlerinin çektiği hava fotoğraflarında, bayram öncesi yaşanan o yoğunluktan eser kalmadığı görüldü.

DÖNÜŞ BUGÜN BAŞLIYOR

İstanbul’dan Anadolu yönüne gerçekleşen tatil göçünün, bugünden itibaren bu kez ters yönde gerçekleşmesi bekleniyor. Perçembe ve Cuma günü iş günü olduğundan, binlerce İstanbullu’nun yarından itibaren dönüşe geçebileceği düşüncesiyle Kocaeli’nde Trafik Polisi’nde tüm izinler kaldırıldı. Trafik ekipleri yeni memurlarla takvaiye edildi. Bazı noktalarda özel önlemler alındı.

İDO 17 FERİBOT ÇALIŞTIRACAK

Bayram arifesinin aksine İstanbul yönüne doğru trafik yoğunluğu görüleceğini göz önünde bulunduracn, İDO’nun Yalova Topçular Feribot iskelesinde yoğun önlemler alındı. Bu sabahtan itibaren Gebze Eskihisar’a geçmek için araç sürücülerinin Topçular’a akın edeceğini dikkate alan İDO, bu hatta bayram öncesi olduğu gibi 17 feribot çalıştıracak. Bu hatta daha hızlı sefer yapılabilmesi için takviye olarak Sirkeci hattından hızlı feribotlarla takviye edilecek.

İZMİT GEÇİŞİNE DİKKAT

Bugün başlayacak tatil dönüşünde, sürücülerin en çok zorlanacağı geçiş noktasi yine Bekirdere Rampası olacak. Sakarya’da, Antalya ve Eskişehir’den gelen araçlarla birleşen Ankara yönünden gelen trafik, İzmit’te ’Kandıra turnikeleri’ olarak da bilinen Doğu turnikelerinde İzmir- Bursa ve Yalova yönünden gelen araçlarla kesişiyor. Bu noktaya kadar TEM’de 3 şerit olan yol da Bekirdere Rampası’ndan itibaren 2 şeride düştüğü için trafik sıkışıyor. Yoğun trafikte buradan itibaren Sapanca’ya doğru araç kuyrukları oluşuyor. Sürücülerin burada sabırlı olmaları, sollama yapmamalı ve emniyet şeridini de boş borakmaları isteniyor. Bu bölgede olası küçük maddi hasarlı kazalarda yolun tamamen kapanmaması ve anında müdahale edelibilmesi için birçok ekip hazır bekletilecek.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Dönüşler hafta sonunu bulur?..... .........Çünkü çok şirket ,firma tatili hafta sonuna kadar uzattı...ayrıca ağustosda fındık fıstık vs..e olduğu için çok aile köylerinde..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ve ASELSAN onu da bitirdi! Oyun değiştirecek müthiş sistem...
TUSAŞ Genel Müdürü Kotil: KAAN 2028'de yerli motorla uçmazsa başımız belaya girer