Bu belgeyi alamayan hacı adayı olamayacak

Avrupa'dan Suudi Arabistan'a gidecek olan hacı adayları için bu bir takım yeni değişiklikler getirildi.

Bu belgeyi alamayan hacı adayı olamayacak
Bu belgeyi alamayan hacı adayı olamayacak
GİRİŞ 29.07.2014 16:33 GÜNCELLEME 29.07.2014 16:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eylül ayında Avrupa'dan hacı olmak için kutsal topraklara hareket edecek olan hacı adaylarını bu yıl iki yeni değişiklik bekliyor.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Hac ve Umre  Sorumlusu Ali Özdemir'in verdiği bilgiye göre hacı adaylarından seyahat edebilir sağlık belgesi ve parmak izi istenecek. Yapılan bu değişiklerle ilgili bilgi veren Ali Özdemir şunları söyledi: “Bu yıl Suudi Arabistan Hac Bakanlığı'nın bizlerden yani organizatörlerden istediği geçen yıllara göre bir takım değişiklikler var. Bunlardan biri bu yıl hacı adaylarının seyahat edebilmeleri için doktordan özel bir rapor istiyorlar, bu ilk kez yapılan bir uygulama. Yine bir ilk olarak Avrupa ve Almanya'dan seyahat edeceklerden parmak izi alacaklar ve bu uygulamayı gümrüklerde hacıların girişini kolaylaştırmak amacıyla yaptıklarını belirtiyorlar. Bu henüz kesinleşmedi ama önümüzdeki günlerde kesinleşmesini bekliyoruz. Belçika'da Hollanda'da ve Fransa'da kesinleşmiş, Almanya'da da önümüzdeki günlerde kesinleşecektir.”

RAPORU HERKES KENDİ ALACAK

Sağlık belgelerini hacı adayları kendi ev doktorlarından alacaklarını belirten Özdemir, “Arabistan'a seyahat edebilir şeklindeki doktor raporunu herkes kendi ev doktorundan alacak. Parmak izini ise biz hacı adaylarını belirli kentlerde toplayıp, oraya seyyar aletlerle gelerek parmak izleri oralarda alınacak. Belki Almanya'da büyük şehirlerde 10 merkez yapacağız” dedi.

İLK HACI ADAYI KAFİLESİ 17 EYLÜL'DE YOLA ÇIKACAK

Ali Özdemir, bu yılki hac yolculuğu ile ilgili bilgiler vererek sözlerine şöyle devam etti: “Biliyorsunuz son 5-6 yıldır Suudi yetkililer diğer ülkelere olduğu gibi Avrupa ülkelerine de kontenjan koymakta. Bu yıl Almanya'dan hacı adayı sayısı toplam 10 bin 700 olacak. Bunun 4 bin 350'si DİTİB tarafından götürülecek. Bizim Diyanet olarak ilk hacı kafilesi 17 Eylül tarihinde yola çıkacak, 26 Eylül'de son bulacak. Dönüşler ise 16 Ekim'de başlayacak, 27 Ekim'e kadar devam edecek. Hac seminerleri son 15 gün bütün bölgelerimizdeki din hizmetleri ataşeliklerinde yapılacak ve ayrıca DİTİB'e bağlı tüm derneklerimizde hac seminerleri yapılacak.”

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • hasanzafergülten 9 yıl önce Şikayet Et
    HACI OLAMIYORSAN. Eğer hacca gidemiyorsan ,o parayla bir hastayı tedevi ettir,birkaç fakirin borcunu öde,öksüz ve yetimleri sevindir. en az hac sevabı kadar ,sevap kazanırsın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?