O araçta kaçak akaryakıt kullanıldı mı?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, 4 kişinin öldüğü otobüs yangınında araçta kaçak akaryakıt kullanıldığı iddialarını yanıtladı.

O araçta kaçak akaryakıt kullanıldı mı?
O araçta kaçak akaryakıt kullanıldı mı?
GİRİŞ 29.07.2014 16:39 GÜNCELLEME 29.07.2014 16:40

Rize’de toplu bayramlaşma törenine katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, 4 kişinin öldüğü TEM'deki otobüs yangını sonrası araçta bitkisel yağ karışımlı kaçak akaryakıt kullanıldığı iddialarını değerlendirdi.

Konuyla ilgili olarak müfettiş görevlendirdiğini belirten Bakan Yazıcı, “Yapılan çalışmalar ile akaryakıt kaçakçılığında bir nevi sektör oluşumuna yol açan uygulamaları neredeyse sıfırladık. Ama ‘alışmış kudurmuştan beterdir’ derler. Böyle bir atasözümüz var.

Bu piyasada kaçak akaryakıt faaliyetlerinin tadını almış kişi ve kurumlar veya bu konuda kural tanımayan insanlar başka yöntemler uyguluyorlar. Şimdide bitkisel yağlarla yapıyorlar. Bitkisel yağların ithalatında hiçbir sorun yok.

Ama bunları bir takım kimyasal reaksiyonlara tabi tutmak sureti ile akaryakıt olarak kullanımını sağlıyorlar. Bununla ilgili olarak geçtiğimiz hafta Teftiş Kurulu Başkanlığımıza yazılı talimat verdim. Bu sektörün hemen mercek altına alınması için” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi