Kızılay görevlisi Türkiye'ye getirildi

Türk Kızılayı personeli, "akciğerinde oluşan enfeksiyon" nedeniyle Sağlık Bakanlığı'na ait uçakla ülkeye getirildi.

Kızılay görevlisi Türkiye'ye getirildi
Kızılay görevlisi Türkiye'ye getirildi
GİRİŞ 30.07.2014 05:04 GÜNCELLEME 30.07.2014 05:04

Türkiye'nin, Gazze'ye yardımlarını ulaştırmak için bölgede bulunan Türk Kızılayı personeli Serhat Şaylan, "akciğerinde oluşan enfeksiyon" nedeniyle Sağlık Bakanlığı'na ait uçakla ülkeye getirildi.

Dışişleri ve Sağlık Bakanlıklarının girişimleri sonucu, Şaylan'ı, Kudüs'ten alan uçak, saat 02.45'te Esenboğa Havalimanı'na indi.

Burada sağlık görevlileri, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kızılay yetkileri tarafından karşılanan Şaylan, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Uçak Ambulansı Doktoru Mehmet Gök, yaptığı açıklamada, hastada, ciddi akciğer enfeksiyonu ve akut böbrek yetmezliği bulunduğunu kaydetti.

Serhat Şaylan'ın bulunduğu bölgede yaklaşık bir hafta tedavi gördüğünü belirten Gök, şu anki durumunun stabil olduğunu söyledi.

Hastanın Türkiye'ye getirilmesine yönelik operasyonun oldukça iyi organize edildiğini ifade eden Gök, emeği geçenlere teşekkür etti.

Türk Kızılayı Genel Müdür Yardımcısı Mintez Şimşek de Şaylan'ın, Türk Kızılayı'nın 2009'dan beri açık olan Gazze delegasyonunda görev yaptığını, İsrail'in saldırılarının ardından bölgeyi terk ederek, Kudüs'te görev aldığını anlattı.

Akciğerinde enfeksiyon bulunan Şaylan'ın ağır bir hastalık geçirdiğini belirten Şimşek, 27 Temmuz'da Türk Kızılayı'nın yardımı olan 20 ton ilacı Gazze'ye götürdüklerini, daha sonra AFAD'ın koordinasyonu ve Sağlık Bakanlığı'nın girişimiyle hastayı, Türkiye'ye getirdiklerini söyledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan, 'altından kalkmamız zor olacaktır' diyerek uyardı: Acele etmeliyiz!
Kaza gününe dair yeni görüntü ortaya çıktı! O 7 kişi tek tek tespit edildi