Habur'da tanker şoförleri kontak kapattı

Silopi İlçesi'nden Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı TIR Parkı'nda kontak kapatma eylemi başlattı.

Habur'da tanker şoförleri kontak kapattı
Habur'da tanker şoförleri kontak kapattı
GİRİŞ 30.07.2014 17:20 GÜNCELLEME 30.07.2014 17:20

Irak'tan akaryakıt taşıyan tanker şoförlerinden bazıları, kendilerine Akaryakıt Taşımacılığı İzin Belgesi verilmediği gerekçesiyle Şırnak'ın Silopi İlçesi'nden Irak'a açılan Habur Sınır Kapısı TIR Parkı'nda kontak kapatma eylemi başlattı.

Irak'tan akaryakıt taşımacılığı yapan şoförlere getirilen Akaryakıt Taşımacılığı İzin Belgesi zorunluluğu nedeniyle, bu belgeyi alamayan tanker şoförler Habur Sınır Kapısı'ndaki TIR Parkı'nda kontak kapatma eylemi başlattı. Yaklaşık 50 şoför eylem yaparken, jandarma ekipleri de parkta güvenlik önlemleri aldı.

Şoförlerden Rıdvan Arsu, belgenin her isteyen sürücüye verilmediğini ileri sürerek, "Aracına tanker takan şoförler Irak’a gidemiyorlar. Bunun için izin belgesi isteniyor. Belge alamayanlar Şanlıurfa'dan, Osmaniye’den 5 bin liraya adam getirtip çalıştırıyoruz. Buradaki şoförlerimiz açken dışarıdan yabancı şoför getirtiyoruz. Tek geçim kaynağımız bu gümrük kapısıdır. Bu durumun düzeltilmesini istiyoruz" dedi. 

Şoförlerden Kerim İnan, geçim kaynaklarının akaryakıt taşımak olduğunu belirterek, "Ben 10 tane araç alıyorum, hiçbir aracımın izin belgesi yok. Trakyalı, Hataylı adam çalıştırmak zorunda kalıyoruz. Hataylı yerine benim kendi Silopili halkım çalışamıyor. Bu tanker izninin kesinlikle ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Tanker izinleri kalkmadan bu grevi devam ettireceğiz. Hiç kimsenin aracının önünü kesmiyoruz. Kimsenin camını kırmıyoruz. Medeni bir şekilde eylemimizi sürdüreceğiz" dedi.

Tanker şoförleri sorunları çözülene kadar eylemlerini sürdüreceklerini söyledi. Habur Sınır Kapısı yetkilileri ise hiç şoföre ayrımcılık yapılmadığını belirterek, "Şoförler Genel Bilgi Toplama (GBT) bilgileri ile İçişleri Bakanlığı'na başvurup, onay aldıktan sonra Akaryakıt Taşımacılığı İzin Belgesi'ni alabilirler" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı