Yaralı AA kameramanı Mısır'a götürüldü

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında yaralanan AA kameramanı Enes Ebu Muaylık, tedavi amacıyla Mısır'ın Ariş kentine getirildi.

Yaralı AA kameramanı Mısır'a götürüldü
Yaralı AA kameramanı Mısır'a götürüldü
GİRİŞ 30.07.2014 18:15 GÜNCELLEME 30.07.2014 18:15

Mısır-Gazze arasındaki Refah Sınır Kapısı'ndan öğle saatlerinde ambulansla getirilen Ebu Muaylık, Ariş Hastanesi'ne sevkedildi.

AA ekibinin hastanede ziyaret ettiği Ebu Muaylık, İsrail'in, saldırılarda kasıtlı olarak ilk yardım ekipleri ve olayları takip eden basın mensuplarını hedef aldığını savundu.

Saldırıda karnından, sırtından ve ayağından yaralanan Ebu Muaylık, olayın ardından Şuheda el-Aksa Hastanesi'nde ameliyata alındığını ve o sırada dahi İsrail uçaklarının hastaneyi vurduğunu söyledi.

Bu arada Ebu Muaylık'ın Mısır'a getirilmesi için Türkiye'nin Kahire Büyükelçiliği Maslahatgüzarı ve çalışanlarının yoğun çaba harcadığı, kameramanın tam teşekküllü bir hastanede tedavi görmesi için başkent Kahire'ye sevkedileceği öğrenildi.

İsrail'in topçu birlikleri tarafından Deyr el-Belah'ta bulunan Şuheda el-Aksa Hastanesi'ne düzenlenen saldırıda aralarında doktor, hasta ve ilk yardım görevlilerinin de bulunduğu 4 kişi hayatını kaybetmiş, 20 kişi yaralanmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'İsraf' saltanatı ifşa oldu!
'Türkler ilk savaşı kazandı' Bulgar dergisi KAAN, F-35 ve S-400'leri yazdı