"Savaşmaya giden Türk Yahudiler ihraç edilsin"

İHH İsrail'e savaşmaya giden Musevi asıllı Türklerin bulunduğunu ileri sürerek bunların vatandaşlıktan çıkartılması gerektiğini belirtti.

"Savaşmaya giden Türk Yahudiler ihraç edilsin"
"Savaşmaya giden Türk Yahudiler ihraç edilsin"
GİRİŞ 31.07.2014 14:27 GÜNCELLEME 31.07.2014 14:27
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İsrail'e savaşmaya giden Musevi asıllı Türk vatandaşlarının bulunduğunu iddia eden İHH, bunların belirlenerek, "soykırıma sağladıkları katkıdan ötürü vatandaşlıktan çıkarılması ve savaş suçu ile yargılanması" için TBMM'de grubu bulunan partilerle görüştü.

İHH ve Vahdet Vakfı üyeleri, ellerindeki Filistin bayrakları ve İsrail karşıtı dövizlerle TBMM Dikmen kapısı önünde toplandı.

"Bebek katili İsrail", "Müslüman uyuma, kardeşine sahip çık", "Katil İsrail, Ortadoğu'dan defol" şeklinde sloganlar atan gruptakiler adına ilk açıklamayı yapan Vahdet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Aydar, "Darbeci Sisi'nin" tünelleri kapatarak İsrail'in katliamlarına ortam hazırladığını söyledi.

İHH Yönetim Kurulu Üyesi Zeynel Abidin Özkan ise kaçırılarak öldürülen 3 gencin bahane edilerek başlatılan saldırılarda bin 400'e yakın Gazzeli'nin şehit olduğunu, 8 bin kişinin de yaralandığını bildirdi.

Gazze'de direnen grupların, "145 İsrail askerinin öldürüldüğü, en az 700 askerin de yaralandığı" bilgisini verdiğini aktaran Özkan, şöyle devam etti:

"Şu an önünde bulunduğumuz TBMM, yasama organıdır. İktidarı, muhalefeti ve yasama organının tüm üyelerini, dünya devletlerinin hemen hemen tamamının soykırıma sessiz kaldığı bir dönemde etkili yaptırımlar uygulamaya davet ediyoruz. Artık söz tükenmiştir, icraat zamanıdır. Meclisin tüm vekillerini samimiyet sınavına davet ediyoruz. İsrail'le devlet nezdinde yapılmış, sivil ve askeri tüm anlaşmalar iptal edilmelidir. Çifte vatandaşların İsrail'de yaptığı askerlik görevi karşılığında, Türkiye'de askerlikten muaf olma uygulaması da derhal kaldırılmalıdır. Terörist İsrail'i ilk tanıyan Müslüman ülke olma özelliği, Türkiye üzerinde utanç vesilesidir. Türkiye acilen İsrail'i devlet olarak tanımaktan vazgeçmelidir. Kürecik bilgi paylaşımına kapatılmalı, milli savunma sistemlerimiz ivedi olarak kurulmalıdır."

Özkan, ayrıca "Çifte vatandaş askerlerin hangi dönemlerde İsrail'de orduda bulundukları devlet kayıtlarında mevcuttur. Bu isimlerin tespit edilerek, soykırıma sağladıkları katkıdan ötürü vatandaşlıktan çıkarılması ve savaş suçu ile yargılanması gerekmektedir" diye konuştu.

Açıklamaların ardından bir heyet, parti gruplarıyla görüşmek üzere Meclis'e girdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • stuvv 9 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşlık tan ihraç edilsinler... Müslüman bir ülkede yaşamlarını sürdürüp yeri geldiğinde müslümaları katledenler tesbit edilip vatandaşlık dan ihraç edilsinler.yarın onlar bize de el kaldırır .hükümetimizi her zaman olduğu gibi bunda da destekleriz..
    Cevapla
  • yaşar ak 9 yıl önce Şikayet Et
    Dikkatettiniz mi? Hiç farklı ses çıkmadı, burdakilerden. Eldeki Chowski ve Finkelstein bizde yok. Her şey ortada. Gün gelecek hesap dönecek, Belki basit ve geçici 50/60 yıllık ömrümüzü kaybediyoruz ama KORKAK KATİLLERİN CENNETİ O KADAR UZUN DEĞİL, EBEDİ CEHENNEMLERİ PEK YAKIN ** BÜTÜN GELECEKLER YAKINDIR**
    Cevapla
  • emo ergo 9 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Tayyib. Konusmak yetmiyor somut adimlar at artik....
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    gümrük kapisindan girdikleri anda tutuklansinlar katiller !!. cocuk öldürmek, kadin öldürmek, hastaneleri, camileri bombalamak neymis ögrensinler. sonrada idam cezasi verilmeli böylelerine. yoksa baska cezalar yaptiklarinin karsiligini veremez.
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    vatandaşlıktyan çıkarılmaları yetmez. insan öldürmek suçundan katil olarak yargılanmalı gerektiğinde hapse atılmalılar.. hatta idam!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yalan bombardımanı! Belli odaklar tarafından mı tasarlanıyor?
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin