Tokat Valisi yamaç paraşütü kazası geçirdi

Tokat Vali Can, yamaç paraşütü ile uçmak istedi ancak paraşüt havalanmayınca düşüp sürüklendi.

GİRİŞ 31.07.2014 15:45 GÜNCELLEME 31.07.2014 15:47

Turhal İlçesi'ne bağlı Şenyurt Beldesi'nde bulunan 1200 metre yüksekliğinde Mercimek Tepesi'nde 'Mercimek Tepe Xc Open 2014' isimli Türkiye şampiyonası düzenlendi.

Yarışma öncesi düzenlenen konuşmalarda yarışma hakkında bilgi verildi. Saat 12.30'da başlayacak yarışma öncesi sporcular deneme uçuşu yaptı. Bu sırada protokolde bulunan Vali Cevdet Can ile AK Parti Milletvekili Zeyid Aslan, eğitmen paraşütçü hocaları ile birlikte uçmaya karar verdi.

VALİ YERDE YUVARLANDI

Vali Cevdet Can, sporcuların uçuş yaptığı alana geldi. İlk kez yamaç paraşütü ile uçacağını söyleyen Vali Can'a, 20 yıllık yamaç paraşütü eğitmeni Alim Yıldırım eşlik etti. Uçuş öncesi gerekli ekipmanları takan Vali Can'a, eğitmen Alim Yıldırım yapması gerekenleri anlattı. Bir süre sonra ön tarafta bulunan Vali Can ile arkasında bulunan eğitmen Ali Yıldırım koşmaya başladı. Ancak bir süre sonra Vali Can ile eğitmen Alim Yıldırım havalanamayınca koşar adımların ardından düşüp yuvarlandı. Görevliler hemen Vali Can'ın yanına giderek yardımcı olup ekipmanları üzerinden çıkarttı. Vali Can'ın bu sırada elbiseleri yırtıldı. Kazanın ardından 'geçmiş olsun' dileklerini kabul eden Vali Can'a sporcular 'Bir daha' diye slogan atarak destek verdi. Alandan ayrılan Vali Can, "Bu sporda zorlukla beraber iyi bir tekniğe sahip olması gerektiğini tekrar gördük" dedi. Vali Can'ın bu kazasının ardından Milletvekili Zeyid Aslan da uçmaktan vazgeçerek alandan ayrıldı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan, 'altından kalkmamız zor olacaktır' diyerek uyardı: Acele etmeliyiz!
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?