Özel ekip 2 ayda kayıp 181 çocuğu kurtardı

İstanbul polisinin uygulamaya başladığı yeni yöntemlerle son 2 ayda 181 kayıp çocuk bulunarak ailelerine teslim edildi.

Özel ekip 2 ayda kayıp 181 çocuğu kurtardı
Özel ekip 2 ayda kayıp 181 çocuğu kurtardı
GİRİŞ 31.07.2014 17:46 GÜNCELLEME 31.07.2014 17:46

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, yürüttükleri çalışmalarla son 2 ayda, kayıp başvurusu yapılmış 181 çocuğu bularak ailelerine ve ya kaldıkları kurumlara teslim etti. Sabıkalı olan 19 kişi ise gözaltına alındı.

Polis, aralarında uzun süredir arananların da bulunduğu çocukları bulmak için yeni yöntemler izlemeye başladı.

UZMANLAR DESTEK VERDİ

Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, evlerinden, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ve ya bakım ve rehabilitasyon merkezlerinden kaçan çocuklar için özel ekipler oluşturdu.

Ekiplerde, birer uzman psikolog ve sosyal destek uzmanı da yer aldı. Ekipler, eğlence mekanları, kafeler, barlar, bahis bayileri gibi mekanlarda sık sık kontrollerde bulundu. Bu kapsamda, 141 internet kafe, 140 iddaa bayii, 94 ganyan bayii ve onlarca bar ve gece kulübünde uygulama yapıldı.

ARKADAŞLARA TAKİP

Uygulanan yöntemlerden biri de, kayıp çocukların yakın arkadaşlarının takibi oldu. Kayıp çocukların yakın arkadaşları, polis tarafından sıkı takibe alındı. Yakın arkadaşların en çok gittiği mekanlar belirlendi, çocuklar gittikleri yerlerde adım adım takip edildi. Çocukların bulunduğu mekanlardaki uygulamaları sadece çocuklara değil geniş kapsamlı yapan ekipler, çocuğun cinsel istismarı, kasten adam öldürme, uyuşturucu madde kullanmak, bulundurmak ve satmak ve terör örgütü propagandası yapmak suçlarından sabıkalı ve bir kısmı aranan 19 kişiyi de gözaltına aldı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Yerel seçim; Panorama; Son durum