Risale-i Nur'u tahrif ettiği iddiasına yalanlama

"Diyanet'in Risale-i Nur'u tahrif ettiği" iddiasının gerçeği yansıtmadığı açıklandı.

Risale-i Nur'u tahrif ettiği iddiasına yalanlama
Risale-i Nur'u tahrif ettiği iddiasına yalanlama
GİRİŞ 31.07.2014 19:13 GÜNCELLEME 31.07.2014 19:13

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, "Diyanet'in Risale-i Nur'u tahrif ettiği" iddiasının gerçeği yansıtmadığı, Başkanlıkça yayımlanan, ''Bediüzzaman Said Nursi'nin İşaratü'l-İ'caz fi Mezanni'l-İcaz'' adlı Kur'an tefsirinin orijinaline sadık kalınarak hazırlandığı belirtildi.

Başkanlığın Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğince yapılan yazılı açıklamada, bazı basın yayın organlarında "Diyanet'in Risale-i Nur'u tahrif ettiği iddia edildi" başlıklı haberlerin yer aldığı bildirildi.

Söz konusu haberde Başkanlık tarafından yayıma hazırlanarak Ocak 2014'te birinci baskısı tamamlanan Bediüzzaman Said Nursi'nin İşaratü'l-İ'caz fi Mezanni'l-İcaz adlı Kur'an tefsirinden "Münafıklarla ilgili kısımların çıkarıldığına" dair çeşitli iddiaların yer aldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bahse konu bölüm Başkanlığımız İşaratü'l-İ'caz baskısının 240-402'nci sayfaları arasında orijinalinde olduğu gibi aynen yer almaktadır. Bu bölümün çıkarılması gibi bir durum söz konusu olmadığı gibi eserin tamamı Arapça ve Osmanlıca orijinal el yazması ilk nüshalar karşılaştırılarak ve titiz bir karşılaştırma ile yayına hazırlanmıştır. Müellifin ve mütercimin hayatta iken eser üzerinde yaptıkları tüm tasarruflar dikkate alınmış ve Diyanet baskısı bu çerçevede eserin orijinaline sadık kalınarak hazırlanmıştır.

Dolayısıyla İşaratü'l-İ'caz eseri üzerinde, eserin herhangi bir bölümünde herhangi bir değişiklikte bulunma; kelime, cümle ya da bölüm çıkarma veya ilave etme gibi müellifin ve okuyucuların hak ve hukukuna tecavüz edecek herhangi bir tasarrufta bulunulmamıştır."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail Refah'ta saldırı başlattı
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?