Zonguldak İstanbul yolunda 5 km'lik kuyruk

Tatilcilerin dönüşü ile birlikte ERDEMİR'in sevkiyata başlaması Zonguldak-İstanbul yolunda trafiği kilitledi.

Zonguldak İstanbul yolunda 5 km'lik kuyruk
Zonguldak İstanbul yolunda 5 km'lik kuyruk
GİRİŞ 31.07.2014 22:35 GÜNCELLEME 31.07.2014 22:35

 Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde tatilcilerin dönüşe geçmesi ve Ereğli Demir Çelik Fabrikaları. T.A.Ş.’nin (ERDEMİR) bayramın ardından sevkiyata başlaması Zonguldak-İstanbul yolunda yaklaşık 5 kilometre araç kuyruğu oluşmasına neden oldu.

Kdz. Ereğli’de vatandaşların bayram sonrası dönüşleri çileye dönüştü. Ramazan Bayramı sonrası Zonguldak Merkez ve diğer ilçelerden İstanbul’a dönüş yoluna çıkan sürücüler Ereğli ilçesinde uzun araç kuyruklarıyla karşılaştı. Yollardaki araç sayısının aniden artması, Ramazan Bayramı sürecince duran sevkiyatı Erdemir’in bu gün itibariyle başlatması nedeniyle yüzlerce TIR’ın çalışmaya başlamasıyla trafikte uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Tüm bunlara devam eden yol çalışmaları ve trafiğin tek şeritten verilmesi eklenince sürücüler İstanbul istikametine ilerlemekte güçlük çekti. Sürücüler araçları ile Ereğli’den Gülüç Beldesi çıkışına kadar olan 5 kilometrelik mesafeyi 45 dakikada geçmek zorunda kaldı. 

Uzun araç kuyruğunun yanı sıra kavşaklardaki dönüşler sırasında kaza yapan bazı sürücülerin kavgasını ise araya giren polis önledi. İlçede Devrek Yolu kavşağı ile Kışla Kavşağı arasında boş olan ve yapımı halen devam eden yolu kullanarak öne geçmek isteyen bazı araç sürücüleri, yolun kapalı olduğunu anlayınca tekrar geri dönmek zorunda kaldı.

Ereğli ilçesinde özellikle Erdemir’in TIR sevkiyatının yapıldığı Kışla kavşağındaki giriş çıkışlarında sürücüler arasında sert tartışmalar yaşandı. Trafik polisleri uzun kuyruklar oluşup tıkanan yolu açmak için yoğun çaba gösterdi.
Bugün saat 17.00’den itibaren Kepez ile Gülüç Beldesi arasında başlayan trafik yoğunluğu 5 kilometre boyunca halen devam ediyor.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı