Nijerya, Kamerun ve Gambiye polisine eğitim

TİKA Başkanlığı Jandarma Genel Komutanlığı işbirliğinde Nijerya, Kamerun ve Gambiya kolluk kuvvetleri personeline eğitim verdi.

Nijerya, Kamerun ve Gambiye polisine eğitim
Nijerya, Kamerun ve Gambiye polisine eğitim
GİRİŞ 01.08.2014 11:59 GÜNCELLEME 01.08.2014 11:59

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Jandarma Genel Komutanlığı işbirliğinde Nijerya, Kamerun ve Gambiya kolluk kuvvetleri personeline yönelik Türkiye’de Uyuşturucu ve Psikotrop Maddelerle Mücadele Eğitimi düzenlendi.

Jandarma Genel Komutanlığı, Kolluk kuvvetleri arasında karşılıklı işbirliğini güçlendirmek, ortak tarihsel, kültürel yakınlığı pekiştirmek amacıyla Nijerya, Kamerun ve Gambiya kolluk kuvvetleri personeline yönelik Türkiye’de Uyuşturucu ve Psikotrop Maddelerle Mücadele Eğitimi tamamlanarak kursiyerlerin sertifikaları verildi.

TİKA ve Jandarma Genel Komutanlığı işbirliğinde 2012 yılında başlatılan projede 2013 yılında sadece Tunus’a yönelik çeşitli eğitim programları uygulandı. Söz konusu proje 2014 yılında ise Nijerya, Kamerun ve Gambiya ülkelerine yönelik olarak eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Nijerya, Kamerun ve Gambiya kolluk kuvvetleri eğitim programının açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Jandarma Kurslar Komutanı Jandarma Albay Veli Tire, Dışilişkiler ve İnsan Hakları Dairesi Başkanı Jandarma Kurmay Albay Veli Turan, Jandarma Okullar Komutanı Vekili Jandarma Kurmay Albay Bektaş Şahin, Öğretim Kurullar Başkanı Jandarma Kurmay Albay Nurettin Alkan ve TİKA yetkilileri katıldı. İki haftalık eğitim programının ardından kursiyerlere sertifikaları verildi.   

Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere kapanış ve sertifika programı düzenlendi. Programa Jandarma Eğitim Komutanı Korgeneral İbrahim Yaşar, Gambia Büyükelçisi Momodou Badjıe ve TİKA yetkilileri katıldı.  Jandarma Eğitim Komutanı Korgeneral Yaşar yaptığı açıklamada TİKA’ya katkılarından dolayı teşekkürlerini sunarak söz konusu eğitim programından duydukları memnuniyeti dile getirdi.  Gambiya Büyükelçisi Badjıe ise TİKA’yı çok iyi bildiğini bu önemli projeyi de desteklemesinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı