Sultanahmet'te Gazze için dayanışma sergisi

İsrail'in Gazze'deki zulmüne dikkat çekmek için Sultanahmet Meydanı'nda sergi açıldı.

Sultanahmet'te Gazze için dayanışma sergisi
Sultanahmet'te Gazze için dayanışma sergisi
GİRİŞ 01.08.2014 12:50 GÜNCELLEME 01.08.2014 12:50

Daha çok eğitimci aktivistlerden oluşan YA SEN SUSACAK MISIN PLATFORMU İsrail’in Filistin topraklarına ve Gazze’ye yaptığı saldırıları kınamak için farklı dillerde hazırlanan dövizlerle, savaşta mağdur olan insanların acılarını yansıtan fotoğraflarla ve broşürlerle Sultanahmet Meydanında turistleri bilgilendirme çalışması yaptı.

Grup adına bir açıklama yapan edebiyat öğretmeni Cemalettin Mesken şunları söyledi:

‘İsrail medya gücü ve bazı uluslararası kuruluşlar eliyle işgali meşru hale getirmeye çalışıyor. İnsanlar dün ne olduğunu bilmeden sanki sorun çıkaran tarafın Filistinliler olduğunu düşünüyor. Gördük ki Filistin meselesini gerilere giderek anlatmak gerekiyor. Filistin meselesinin en güçlü tarafı olan Hamas’ı devre dışı bırakan bir ateşkes istenerek olay oldu bittiye getirilmek isteniyor.

YASEN SUSACAK MISIN PLATFORMU olarak bütün siyonistlerin gerçek yüzünü göstermek için hazırladığımız broşürlerle Filistin meselesinin doğru anlaşılması için gayret gösteriyoruz. Açtığımız standa yerli ve yabancı insanlar ilgi göstermekte. Başka eylemler yanında bu tür çalışmaların da yaralı olduğuna inanıyoruz. Herhangi bir engelle karşılaşmadığımız takdirde 8 Ağustos tarihine kadar FİLİSTİN VE GAZZE İLE DAYANIŞMA SERGİSİ ile Sultanahmet bölgesinde bilgilendirme çalışmasına devam edeceğiz. Bu çalışmada aktif yer alan Umut Yanlık ve Mahmut Balcı arkadaşlarımızı tebrik ederken Filistin davasına duyarlı herkesi de bu sergiyi ziyaret etmeye davet ediyorum.’

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hükümetin önündeki en zor problem... Rakamlar her yıl kötüye gidiyor
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu