İstanbul'da ikinci büyük operasyon!

İstanbul'da bu sabah polislere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyon için 14 ilde arama yapılıyor. 33 polis için gözaltı kararı var.

GİRİŞ 05.08.2014 12:43 GÜNCELLEME 05.08.2014 15:21
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan ekipler, saat 06.30'da belirlenen adreslere çıkış yaptı. Operasyon düzenlenen adreslerden biri de Seyrantepe'deki polis lojmanları oldu. Ekipler, buradaki adrese 2 araçla geldi.

Bu arada Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde de çevik kuvvet ekiplerinin önlem alındığı belirtildi. Operasyona ilişkin bilgi verilmezken gözaltına alınan bir kişi Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekibi eşliğinde sağlık kontrolünden geçirildi. 

Sağlık kontrolü sonrası gözaltına alınan şahıs kameralara doğru, “Gecemi gündüzüme kattım. Çalıştım. Sonuç bu” dedi. 

OPERASYON 14 İLDE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

14 ilde başlatılan operasyon kapsamında 33 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu bildirildi. Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 33 kişiden 28'i yakalandı. Diğer 5 kişinin yakalanması için operasyonların sürdüğü bildirildi.

Gözaltı kararı bulunan polislerden 7'sinin İstanbul'da, 5'inin Diyarbakır'da, 4'ünün Van'da, 3'ünün Ankara'da, 3'ünün Hakkari'de 2'sinin Şırnak'ta, 2'sinin Batman'da diğerlerinin de Mardin, Bingöl, Bitlis, Iğdır, Ağrı, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta bulunduğu kaydedildi.

GÖZALTINA ALINANLARIN RÜTBELERİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı "Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan bu kişilerden 12'sinin komiser, 12'sinin komiser yardımcısı, 2'sinin başpolis, 6'sının polis memuru, 1'inin de emekli polis olduğu belirtildi.

SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILDI

Gözaltına alınan emniyet görevlileri sağlık kontrolünden geçirildi.

Operasyon kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan polislerden 3'ü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

Öte yandan diğer illerde gözaltına alınan emniyet görevlilerinin İstanbul'a getirilmeden önce bulundukları illerde sağlık kontrolünden geçirildikleri öğrenildi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 16
  • yadigar 9 yıl önce Şikayet Et
    Gecesini Gündüzüne katarak Paralel Yapıya Çalışan Adamlar!. Adam ne diyor: “Gecemi gündüzüme kattım. Çalıştım. Sonuç bu”! Abileri istedi mi, sabahını öğlesine, ikindisini akşamına, yatsısını sabahına katarak çalışır. Sanmayın ki devletin bekası için, amirleri istedi diye çalıştı, aksine abileri ve sohbet ortamlarında kendilerine anlatılan saçma sapan vaadler ve duygu sömürüleriyle hizmet (!) istedi diye çalıştı. Bu çalışmayla neyi hedefledikleri belli zaten.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Ee Etme bulma Dünyası...... .......Zamanında insanları haksız yere dinleyip yaparsan operasyon sonra alırsın karşılığını ahesde ahesde...
    Cevapla
  • İbrahim Dursun 9 yıl önce Şikayet Et
    Osmancık ta 1994 yılında halkı belirli kişilere karşı kışkırtan polisleride sorgulayın . Osmancık ta 1994-95-96 yıllarında görev yapan, palalel yapının sevdalıları, halkı belirli kişilere karşı olmaya çağırarak,Gülen cematına adam toplamaya çalışan polisleride sorgulayın lütfen!.....VesSelam
    Cevapla
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Acımak yok ! ellerinide arkadan kelepçeleyin şow yapamasınlar !. birinci operasyonda gördük hepsi sözleşmiş gibi ellerini kaldırıp şow yaptılar !
    Cevapla
  • Analist 9 yıl önce Şikayet Et
    İçinizden en azından bir tane adam çıksın ve.... Evet biz bu işi şu amaçlar doğrultusunda ve şunun için yaptık deme cesaretini göstersin. Alttan, sinsice ve haince... Güzel, iyi, yumuşak görünerek... Suret-i hak perdesi altına gizlenerek ihanet!... Siz busunuz. Fakat ne yazık ki Allah size bu yaptığınız işten nedamet duyma nimetini de esirgeyecek! Beddualarınıza düçar olup gideceksiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!
ABD'nin sır gibi sakladığı projesi 'C4ISRNET'