YSK, Erdoğan'ın reklam filmini yasakladı

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın reklam filmini yasakladı.

YSK, Erdoğan'ın reklam filmini yasakladı
YSK, Erdoğan'ın reklam filmini yasakladı
GİRİŞ 05.08.2014 16:28 GÜNCELLEME 05.08.2014 16:53
Bu Habere 40 Yorum Yapılmış

Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünden itibaren yayınlanmaya başlanan reklam filmini, "Ezan sesi, seccade ve dua eden kadın görüntüsü" kullanılarak dini duyguların istismar edildiği gerekçesiyle yasakladı.

MHP YSK Temsilcisi Avukat Kürşat Ergün'ün filmin yasaklanması talebini görüşmek üzere toplanan YSK'dan şok bir karar çıktı. YSK üyeleri, Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığı kapsamında dün yayına giren reklam filmini izledikten sonra kararını verdi. YSK heyeti; filmde kullanılan "Ezan sesi, seccade ve dua eden kadın görüntüsü"nün dini duyguları istismar ettiği ve bu nedenle yasaklanması gerektiğine karar verdi. Kararın oy çokluğu ile alındığı öğrenildi. YSK kararı, RTÜK'e de tebliğ edilecek. Yasaklanan reklam filminde, cumhurbaşkanlığı forsu da kullanılıyordu.

AK Parti temsilcisinden karara tepki

Kararı AA muhabirine değerlendiren AK Parti'nin YSK temsilcisi Şeref Malkoç, Kurul'un aldığı kararın yanlış olduğunu söyledi.

Malkoç, Siyasi Partiler Kanunu ve Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanun'daki yasakların kapsamının genişletildiğini ve hukuka aykırı karar verildiğini savundu.

YORUMLAR 40
  • Gürsada 9 yıl önce Şikayet Et
    HEM SUÇLU HEM GÜÇLÜ. Kendileri beceriksiz ya da kasti uygulamaları ile yurt dışında oy veremeyen 2 milyon kişinin hesabını vermeleri gerekir. Boş salonlara oy atmaya gelenleri çevirirlerken eski kafa "Bugün git- yarın gel Memur zihniyeti"nin milletin oy verme hakkını zorlaştırarak hayali evhamlarla ülkenin seçimlerinin sağlıklı yapılmasına engel olanların "büyük taksir" kusurunun hesabını vermesi lazım ama gel gör ki hesap soracak yok. Bir sistem yapmışalr ki tel tel dökülüyor ama Kral Çıplak diyecek aydılar yok. Güzelim filimi yasaklayanlar bir de vatantaşların oylarını nasıl heder ettiklerini düşünerek kendilerini de yasak etseler çok iyi olacak.
    Cevapla
  • ibrahimkarakaya 9 yıl önce Şikayet Et
    dini duyguları istismar etmek ne demek. cocuk istismarımı bu. çok saçma karar almışlar
    Cevapla
  • mert mert 9 yıl önce Şikayet Et
    bu mantiga göre o zaman sunlarada yasak gelmesi gerekir. partilerin isimlerinde "cumhuriyet" ve "milliyetci" yasak olmasi lazimdir. milletin ortak degerlerini istismar ediyorlar cünkü. vatansever olan her vatandas hem cumhuriyete aittir hemde milliyetcidir. hicbir parti bunu tekellestiremez o zaman. istismarinida yapamaz. bende milliyetciyigim ama kendimi mhp yakin bulmuyorum.
    Cevapla
  • Karacaoğlan 9 yıl önce Şikayet Et
    nerenizi yırtarsanız yırtın. tayyip baba sizi bağırta bağırta,çıldırta çıldırta cumhurbaşkanı olacak.mart ayında yerel seçimlerde de reklam filmini,hani bayraklı olanı yasakladınız da ne oldu?sonucu değiştirebildiniz mi?mhp,chp,dtp,pensilvanya,israil.... işte bu ayrılmaz 5'li ne yaparlarsa yapsınlar acı sonlarına engel olamayacaklar.iyiyle kötünün mücadelesi kıyamete kadar devam edecek.erdoğan'a karşı üst üste 9. mağlubiyetlerini almış olacaklar.tayyip baba:9-haşhaşiler:0.............skorboard da aynen böyle yazacak...
    Cevapla
  • Turgut 9 yıl önce Şikayet Et
    CEHALET FIŞKIRIYOR CEHALET. Din düşmanlarının her zaman arkasına sığındığı bahane. Dini objeleri isteyen istediği yerde kullansın. Zira din doğruya yönlendirir, içinde kötülük barındırmaz. İÇİNDE ZERRE KÖTÜLÜK BARINDIRMAYAN DİNİN KİME ZARARI OLABİLİR Kİ!!! TABİ Kİ DİN DÜŞMANLARINA
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı