Gülen'den Ekmeleddin İhsanoğlu açıklaması

Geçtiğimiz günlerde yaptığı konuşması İhsanoğlu'na "oy çağrısı" şeklinde yorumlan Gülen konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gülen'den Ekmeleddin İhsanoğlu açıklaması
Gülen'den Ekmeleddin İhsanoğlu açıklaması
GİRİŞ 06.08.2014 11:13 GÜNCELLEME 06.08.2014 11:45
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fethullah Gülen, uzun süren sessizliğinin ardından geçtiğimiz gün (4 Ağustos 2014) yaptığı konuşmada "Her hâlimizde, her tavrımızda, her davranışımızda, iman-ı ekmel, ihsân-ı ekmel, ihlas-ı ekmel, rıza-yı ekmel, yakin-i ekmel demeli, hayatımızı bu atkılar arasında bir dantela gibi düzgün işlemeye bakmalıyız" sözlerinin Cumhurbaşkanı adayı Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu'na "oy çağrısı" şeklinde yorumlanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

''İBN-İ SELÜL DUYSA VALLAH BU BENİM ŞEYTANİ AKLIMA GELMEMİŞTİ DER''

Gülen, "Bundan günümüzde bir yönüyle bir şeye namzet olan adamın adına işaretler bulunuluyor diye böyle bir mülahazaya girmek öyle katmerli bir nifaktır ki zannediyorum Abdullah İbn-i Übey İbn-i Selül bunu duysaydı; 'Vallah bu benim şeytani aklıma gelmemişti' diye iki büklüm olur, yüzünü yere koyar zannediyorum" dedi.

''EKMEL DEMEYEYİM YİNE EKMEL'E VERİRLER ÇÜNKÜ''

Gülen'in herkul.org sitesinde "404. Nağme: Ekmel’in Manası ve İrfan Ufku" başlıklı yeni konuşması yayınlandı. İslam dünyasındaki "süfyaniyet" tehlikesine dikkat çeken Gülen,"Münafık, kafilerden daha aşağı cehennem tabakasında muazzab olacak insanlardır. Böyle bir dönemde yaşandığı için din adına ne kadar mükemmellik varsa, ekmel demiyeyim yine Ekmel'e verirler çünkü çarpıtmak huyları, münafıkın işi çarpıtmaktır. Etemmiyet içinde din etemmiyet içinde tastamam olma. İslamiyet tastamam yaşanmalı. İhsan şuuru vicdanlarda tastamam duyulmalı. İhlas ruhu ruhlarla tastamam hakim olmalı" ifadelerini kullandı.