Mana alemi bir değerini daha kaybetti

Yaptığı ilmi çalışmalar ile yakından tanınan Naim Karaman Hoca, Gebze'de vefat etti.

Mana alemi bir değerini daha kaybetti
Mana alemi bir değerini daha kaybetti
GİRİŞ 06.08.2014 12:42 GÜNCELLEME 06.08.2014 14:22
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Gebze Tavşanlı Köyünde bu sabaha karşı hayata gözlerini yuman Naim Karaman’ın vefatı sevenlerini yasa boğdu.

İstanbul Din Görevlileri Cemiyeti Başkanlığı, Türkiye Din Görevlileri Federasyonu İkinci Başkanlığı, Türkiye Yeşilay Cemiyeti Gençlik Kolu Başkanlığı gibi önemli görevlerde de bulunan Naim Karaman’ın cenazesi yarın GebzeTavşanlı Köyünde bulunan Akşemsettin Camii'nde öğle namazına mütakip kılınacak cenaze namazının ardından  aile mezarlığında toprağa verilecek.

73 yaşında vefat eden Naim Karaman hoca, birçok ilmi çalışmalara da imza atmıştı.

8 ÖNEMLİ KİTAP YAZDI

Kendini mesleğine atayan Karaman, “Aydınımızın İrtica Rüyası’, Hz. Akşemsettin (Tek Başına Bir Üniversite), İslâm Cemaati Düşüncesinin Anatomisi, Dünya İslâm Cemaati ve Küreselleşme Boyutu, Sülüklerin Sırrı (11 Eylül Vurgunundan İslâmî Teröre), İslâm´ın Girişimci Kültürü, İslâm'ın Girişimci Kültürü Ekonomik Krizlere Karşı, İslâm'ın Girişimci Kültürü Değer Üretmenin Önceliği” adlı kitaplar yazdı.

NAİM KAHRAMAN KİMDİR?

1941 yılında Kastamonu, Devrekâni, Kadıoğlu Köyü´nde doğdu. İlk hocası, bildiklerinin çoğunu kendisine borçlu olduğu babası İsmail Efendi´dir. Dokuz yaşında hafız oldu. Erken dönemde hafız olmasında; Osmanlıca, Arapça ve yeni harflerle okuma-yazma öğrenmesinde babasının büyük gayretleri oldu. İlköğretime doğrudan üçüncü sınıftan başladı. İlkokula devam ederken, babasının gözetiminde hem hıfzını sağlamlaştırdı hem İnşa (Osmanlıca çeşitli yazıları İmla ve Okuma Dersi) okudu hem de köyündeki rahmetli Molla Recep Efendi´den Arapça başlangıç dersleri aldı.       

11 yaşında İstanbul´a gelerek İmam Hatip Okulu´na kayıt yaptırdı. Yedi sene devam eden tahsil döneminin ardından İmam Hatip Okulunu bitirenler, doğrudan üniversiteye giremedikleri için, dışarıdan lise imtihanlarını vererek İstanbul Hukuk Fakültesi´ne girdi. Fakülteye girmeden önce Yd. Sb. Öğretmen olarak askerliğini yaptı. Askerlikten dönüşte Sarıyer Çarşı Camii´ne imam olarak tayin edildi, bir yandan da hukuk fakültesine devam etti. İki sene görev yaptıktan sonra, rahmetli Mustafa Çerçi Hoca Efendi ile becayiş yaparak Beyoğlu Galata'daki Arap Camii Başimamlığı'na tayin edildi. 1967 yılında İst. Merkez Vaizi olarak görevlendirildi. Hukuk Fakültesi'ni bitirip avukatlık stajını da yaptıktan sonra vaizlik görevine devam etme kararı aldı. 2000 yılına kadar vaizlik görevine devam etti. 2000 yılında kendi isteğiyle emekli oldu. Hizmetin fiilî emekliliği olmadığı için son günlerine kadar irşada ve vaizliğe devam etti. Bu süre içinde bir çok ilmi çalışmalara da imza attı.

YORUMLAR 1
  • müfik.. 9 yıl önce Şikayet Et
    mekanı cennet olsun . Allah gani gani rahmet eylesin .. hamdolsun canlı canlı 90 lı yıllarda İHL öğrencisi iken vaazını dinlemek nasib oldu.Modoko camiinde.. rahmetli timur taş hocada imes camiinde vaaz verirdi.. çok bereketli yıllardı.. Artık böyle hocalara kolay ulaşılmıyor.. artık böyle hocalar kolay yetişmiyor.. Kabri nur mekanı cennet olsun .. Allah rahmet eylesin..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den uyarı! Kara bulut gibi çökecek! Dışarı çıkmayın...
Rusya açıkladı! Terör saldırısında acı bilanço