ABD IŞİD'i vurmadan Türkiye'yi bilgilendirdi mi?

ABD, Irak'taki IŞİD militanlarına yönelik hava operasyonu düzenledi. Peki ABD, Ankara'ya önceden operasyon bilgisi verdi mi?

ABD IŞİD'i vurmadan Türkiye'yi bilgilendirdi mi?
ABD IŞİD'i vurmadan Türkiye'yi bilgilendirdi mi?
GİRİŞ 08.08.2014 17:41 GÜNCELLEME 08.08.2014 17:50
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Edinilen bilgiye göre, Washington yönetimi Ankara'ya "IŞİD'i vuracağız" bilgisini bizzat Dışişleri Bakanı John Kerry aracılığıyla iletti.

Kerry, dün akşam saatlerinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu aradı. Kerry'nin telefonu geldiğinde Davutoğlu, Başbakanlık Resmi Konutu'nda, Başbakan Erdoğan başkanlığındaki güvenlik zirvesindeydi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki zirveye dün gece, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga katılmıştı.

HABER, GÜVENLİK ZİRVESİ SÜRERKEN GELDİ

Edinilen bilgiye göre Davutoğlu Kerry'nin aradığını duyunca, toplantıdan çıktı. Kerry'den bilgi aldıktan sonra ise, tekrar zirveye dönerek hem Başbakan Erdoğan'ı, hem de toplantıda hazır bulunanları bilgilendirdi.

İNCİRLİK'TE UÇAK HAREKETİ YOK

ABD'nin IŞİD'in Irak'taki ilerleyişine karşı hava saldırısı düzenlemesiyle dikkatlerin çevrildiği İncirlik Üssü'nde rutin uçuşların dışında farklı bir hava hareketliliği gözlenmedi.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 5
  • erkan çetin 9 yıl önce Şikayet Et
    tabi canım. izinde istemiştir tr den
    Cevapla
  • omer faruk 9 yıl önce Şikayet Et
    murat şahin. Bu medya bombardımanının altında hala büyülenmeden gerçekleri görüyor olmana sevindim.. sen bakma inkarcılaraa onlar gerçeği eninde sonunda anlayacaklar.. ama iş işten geçmiş olacak...
    Cevapla
  • yusuf kenan 9 yıl önce Şikayet Et
    murat sahin==>> Kendi ülkene terörist dediğinin farkında değilsen farkında ol. Böyle ortada hiçbir delil yokken başkalarından duyduğun şeyleri dillendirmenin dinde ne derece günah olduğunu anlatmama gerek yok diye düşünüyorum. Çok kolay bir şekilde iftira atabildiğinize göre Müslüman değilsiniz. Müslüman bu kadar kolay iftira atamaz çünkü. Işid bir siyonist projesidir, Abd sadece şov yapıyor her zamanki gibi, güya Abd teröristlerle savaşıyor. Ama ne hikmetse Işidin elindeki silahların hepsi İsrail yapımı, altlarında ki arabalar siyonist kişilere ait markalardan. Google da araştırın bakalım ne çıkacak. Türkiye destek veriyor diyorsun ama İsrail malı silah var ellerinde Amerika da üreim araçlar var neden??
    Cevapla
  • OĞUZHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Syn Murat Şahin! . Dediğine güleyim mi ağlayayım mı bilemedim. Çok komiksin! Hayırdır? Kılıçdaroğlu ve Ekmelleddin ile yarışa mı hazırlanıyorsun?
    Cevapla
  • murat sahin 9 yıl önce Şikayet Et
    ....... Sayın kerry çok yanlış yapmış. İşid denilen terör örgütünü zaten türkiye yönetiyor destekliyor. Haber verdiği an işide bilgi gitmiştir.Aman dikkat edin abd vuracak diye.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi