178 Yezidi Diyarbakır'a sığındı

Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden, IŞİD'in saldırıları nedeniyle köylerini terk eden Yezidilerden 178'i Diyarbakır'a sığındı.

178 Yezidi Diyarbakır'a sığındı
178 Yezidi Diyarbakır'a sığındı
GİRİŞ 09.08.2014 19:59 GÜNCELLEME 09.08.2014 19:59

Irak'taki çatışmalar yüzünden yaşadıkları toprakları terk etmek zorunda kalan Yezidilerin, Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye geçişi sürüyor. IŞİD'ın saldırılarından kaçanların bir kısmı Silopi, Mardin, Batman ve Şırnak'taki yakınları ile onlar için oluşturulan mekanlara sığınırken, 178 kişiden oluşan 29 aile de Diyarbakır'a geldi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce Yenişehir ilçesindeki Sümerpark'a yerleştirilen aileler sağlık kontrolünden geçirildi, hasta olduğu belirlenen 2 çocuk tedavi altına alındı. - "İlgiden çok memnunuz" Saldırı nedeniyle binlerce Yezidi'nin evlerini terk ederek, dağa kaçtığını dile getiren aileler, "Biz de korkudan Türkiye'ye sığındık. Bize burada gösterilen ilgiden çok memnunuz" dediler.

Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Mehmet Kaya, AA muhabirine, Irak'ta IŞİD'in saldırıları sonucu kaçan ailelerden 29'nun Diyarbakır'a geldiğini söyledi. Gelen Yezidilerin büyük çoğunluğunu çocukların oluşturduğunu bildiren Kaya, şöyle dedi: "Sümerpark içerisindeki sanat galerisi ile basın merkezi binalarını ailelerimize tahsis ettik.

Konaklama için gerekli yatak, yorgan ve diğer malzemeleri kendilerine dağıtıyoruz. Tesisteki yemekhanede de 3 öğün yemek vereceğiz. Konuklarımızın rahat etmeleri için tüm çabayı gösteriyoruz." Bu arada aralarında Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal ve Baro Başkanı Tahir Elçi'nin de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri aileleri ziyaret etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gaziosmanpaşa'daki toprak kaymasının yaşandığı anlar ortaya çıktı!
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı