Oyunun fotoğrafını paylaşana ceza geliyor

Verdiği oyun resmini çekip sosyal medyaya koyana 250 TL para cezası geliyor.

Oyunun fotoğrafını paylaşana ceza geliyor
Oyunun fotoğrafını paylaşana ceza geliyor
GİRİŞ 11.08.2014 10:04 GÜNCELLEME 11.08.2014 11:21
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış


Yüksek Seçim Kurulu (YSK) genelgeleri ve 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun’a göre kapalı oy verme yerinde seçmenin, cep telefonu, fotoğraf veya film makinesi gibi görüntü kaydedici veya haberleşme sağlayıcı cihazlarla kapalı oy verme yerine girmesi yasak.

YSK genelgeleri ve 298 sayılı Seçim Kanunu’na aykırı olarak oy pusulası görüntüsü çekerek, sosyal medyadan paylaşanlara tespit edilmeleri halinde 250 liraya kadar idari para cezası verilebileceği gibi kullandıkları oyların da iptal edilebileceği belirtildi.

Oyunu kullanmayanlara ise 22 lira para cezası verilebilecek.

YORUMLAR 7
  • yuksel tosun 9 yıl önce Şikayet Et
    söz. Ysk seçim sırsında seçimde görevli olanlara defalarca mesaj gönderdi.Bu mesajlar seçimin güvenliği, seçimde uyulması gereken kurallar vs.bizde görevli olarak bu mesajları açtık okuduk ne yasağa kardeşim geç bunları.
    Cevapla
  • hakan 9 yıl önce Şikayet Et
    250. ne olurki 250 den ama damlaya damlaya yol füze uydu üniversite has tahane daha niceleri olur 250 tl helal olsun bu devlete.
    Cevapla
  • OĞUZHAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Syn Nurullah Karademir.... Siz okumamış olabilirsiniz. Okuyan okudu! Oy kullanma esnasında Ysk'dan seçim öncesi yapılan açıklamada fotoğraf makinesi, cep telefonu gibi araçların yasak olduğu açıkça belirtilmiştir. Bu sebepten oy kullanma esnasında yasak olan bir araç ile kimse oy pusulasını çekip de 'yasak değildi' diyemez. Zaten bunu yapanlar öyle bir yasak yok demiyorlar. Yapanlar cezasını çeker.(250 TL)
    Cevapla
  • Mustafa YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    bunları koyanlar bence. yenilgiyi önceden gören muhalefet.. hani yerel seçimde mansurundan,sarıgülüne kadar elektrikler gitti dersimize çalışamadık diye yan çizip,olay çıkarıyorlardı ya..şimdide böyel resimleri çekip bak para ile oy satın aldılar gibi kendilerini teselli edecek dümenlere sarılıyorlar.. daha sandıklar açılmadan ekmel efendi böyle konuşuyordu..C.başkanı olacak adamnın kalitesine bakın!Aynı kalitesizliği,yenilginin verdiği şokla mansur ve Sarıgül efendilerde göstermişti..bunlar çiğ kişilikler..seçim ne mal olduklarını gösterdi...oyun oynarken devamlı zırlayanlar gibiler...
    Cevapla
  • Nurullah Karademir 9 yıl önce Şikayet Et
    Kimin Haber Vardı. Böyle bir cezayı kesemezsiniz. Çünkü Kimse verdiği oyun fotosunu çekip internete koymamam gerektiğini bana tebliğ etmedi. Bilgi vermedi. Açıklama yapmadı. Biryerde de bişey okumadım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu