Gaziantep'te Suriyeli gerginliği!

Evinden çıkmasını istediği Suriyeli kiracısı tarafından bıçaklanarak öldürülen kişinin yakınları, mahallede olay çıkardı.

Gaziantep'te Suriyeli gerginliği!
Gaziantep'te Suriyeli gerginliği!
GİRİŞ 13.08.2014 00:07 GÜNCELLEME 13.08.2014 00:07
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dün gece çıkan tartışma sırasında bıçaklanarak öldürülen Hıdır Çalar'ın yakınları, akşam saatlerinde olayın yaşandığı evin önünde toplandı. Zaman zaman gerginliğin yaşandığı caddede bazı vatandaşlar, Suriyeliler'e saldırdı. Darp edilen ve bıçakla yaralanan Suriyeliler, kentteki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

Yüzleri kapalı bir grup, Suriye plakalı bir otomobili ters çevirdi, bir otomobili de ateşe verdi. Ellerinde taş, sopa ve bıçak bulunan vatandaşlar, Suriyeliler'in yaşadığı ev ve işyerlerine de zarar verdi. Çevik kuvvet ekipleri, sokak aralarına kaçan gruba müdahale etti.

Güvenlik önlemlerini arttıran polis, çok sayıda kişiyi gözaltına aldı.

Olay

Hıdır Çalar (62) dün gece yaşanan olayda, Suriyeli aileden, Ünaldı Mahallesi Mıhcı Zekariya Sokak'taki kiraladığı evinin boşaltılmasını istemiş, talebine olumsuz yanıt alması üzerine çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmüştü.

Olayı öğrenen mahalle sakinleri, Suriyeliler'in yaşadığı eve girmeye çalışmış, polis gruba müdahale etmişti. Cinayet şüphelisi ise olaydan sonra kaçmıştı.

YORUMLAR 4
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    Eğer tadını bilirseniz ekmeği paylaşmak ekmekten daha lezzetlidir. Necip Fazıl Kısakürek.. Halbuki MÜSLÜMANLIK, zor içinde en kolay; pahalılık içinde de bedava kurtuluş çâresidir. Necip Fazıl Kısakürek.
    Cevapla
  • vedat ateş 9 yıl önce Şikayet Et
    biz türklerin. biz türklerin en büyük özelliği, vatan millet denildiğinde gözünü kırpmadan can vermektir. dilerim allahtan bu özelliğimizide kaybetmeyiz. bir atasözümüzü hatırlarsak, ödlek bin ölür, yiğit bir ölür. korkarak sığınarak yaşamaktansa öldürmek için ölmek daha iyidir.
    Cevapla
  • Merak1 9 yıl önce Şikayet Et
    Tedbir. Biz müslümanlara yardım etmek yakışır ancak tedbirsizlik yakışmaz. Kaş yapalım derken göz çıkarmadan yetkililerin acil önlem alması gerekir. Tedbir kuldan, takdir Allah'dan (C.C.).
    Cevapla
  • serkan 9 yıl önce Şikayet Et
    bunlar iyi günler. böyle bi mülteci şekli yok bu kadar suriyeli Türkiyenin her tarafına yayıldı bunlar kamplardan dışarı çıkarılmamalıydı şimdi içlerinde iyi olanda var kötü olanda ayrıca kadın,çocuk ve yaşlılar tamamda sapa sağlam adamlar burda vatanına savunmayan savaştan kaçan adam adam değildir zaten onlar burdada her şeyi yapabilir bunlar iyi günlerimiz önlem alınıp toplanmazlarsa kimliksiz,hiç bir kaydı olmayan bu kişiler daha neler yapar neler hükümet aklını başına alsın olaylar büyümeden
    Cevapla
DİĞER HABERLER
TCMB'nin faiz indirim kararı için tarih verildi
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor