İHH'dan Irak'taki mültecilere yardım

İHH ekipleri, Irak'a giderek, Kerkük ve Duhok'taki saldırılar nedeniyle Arap, Kürt, Türkmen ve Yezidilere yardım ulaştıracak.

İHH'dan Irak'taki mültecilere yardım
İHH'dan Irak'taki mültecilere yardım
GİRİŞ 13.08.2014 16:31 GÜNCELLEME 13.08.2014 16:31

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ekipleri, 19 Ağustos Salı günü Irak'a giderek, Kerkük ve Duhok'taki saldırılar nedeniyle mülteci durumuna düşen Arap, Kürt, Türkmen ve Yezidilere yardım ulaştıracak.

İHH'dan yapılan açıklamaya göre, ramazanda bölgeye 20 tırlık insani yardım konvoyu ile gözlemci heyeti gönderen vakıf, buradaki çalışmalarını sürdürüyor.

Vakıf yetkilileri, 19 Ağustos Salı günü bölgeye gidecek, saldırılar nedeniyle mülteci durumuna düşen Arap, Kürt, Türkmen ve Yezidilere Irak'tan temin edecekleri ihtiyaç malzemelerini dağıtacak.

Ekipleri Şengal, Telafer ve Musul'dan gelerek Duhok'ta güvenli bölgeye yerleştirilen mültecilere 120 bin dolar değerinde gıda, yatak, battaniye ve kilim verecek. Duhok'ta ayrıca aşevi de kuracak olan İHH, bir ay boyunca hizmet verecek olan aşevi ile her gün bin kişiye kahvaltı ve sıcak yemek sağlayacak.

İlk günden itibaren Irak'a yardımlarını sürdüren vakıf, saldırılardan kaçarak Kerkük'te mülteci durumuna düşen Türkmenlere de bin adet gıda kumanyası ulaştıracak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
Ceketin güzel diyen kişiye alev silahıyla saldırdı: Görenlerin kanı dondu