Evliler Viranşehir'de bekarlar Nusaybin'de!

Gaziantep'teki gerginliğin ardından kentteki bazı Suriyeliler, çadır kentlere gönderilmeye başlandı.

Evliler Viranşehir'de bekarlar Nusaybin'de!
Evliler Viranşehir'de bekarlar Nusaybin'de!
GİRİŞ 14.08.2014 16:54 GÜNCELLEME 14.08.2014 16:54
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile polis ekipleri, son günlerdeki gerginlik nedeniyle muhtarlar aracılığıyla suça karışmış veya kötü koşullarda barınan Suriyelileri tespit etti. Bu kapsamda yaklaşık 200 Suriyeli, güvenlik önlemleri altında İstasyon Meydanı'na getirildi. Burada otobüslere bindirilen sığınmacılardan evliler Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesine, bekarlar ise Mardin'in Nusaybin ilçesindeki çadır kente sevk edildi.

Bu arada otobüse binmek istemeyen bazı kadın ve çocukların gözyaşı döktüğü görüldü.

YORUMLAR 18
  • Aziz Tekin 9 yıl önce Şikayet Et
    @m.emin karayılan. 1,5 milyon kişi 200 bin kişiyi barındıramadı mı?
    Cevapla
  • Aziz Tekin 9 yıl önce Şikayet Et
    lafla ensarlık olmuyor. ensar olmak demekki her kişinini işi değilmiş. hemen resulullahın sa.v medinede ensar ve muhacir olayını hatırlıyoruz. demek ki resulullah sav öyle bir ahlak vermiş ki, tarihte ilk ve anlaşılan son yaşanması kolay olmayan son defa böyle bir tarihi olay yaşanıyor. lafla demek ki olmuyor. ensar ensarlığı haketmiyor, muhacir muhacirliği haketmiyor. laf bol iş yok yok. kabuk var içi boş, imaj var gerçeği yok. bu ahlaken islam toplumunun avrupa gibi iflas ettiğini gösteriyor.
    Cevapla
  • rıdvan türk 9 yıl önce Şikayet Et
    ya adam gibi barınsınlar. yada cehennem olsun gtsinler burası onların babalarının çiftligi deyil nankörlük yapmasınlar
    Cevapla
  • m.emin karayilan 9 yıl önce Şikayet Et
    Antep sınavı veremedi saçmalıgına. tekin :S. Kardeş, ne biliyorsun da, nerdeysen ordan böyle büyük laf söylüyorsun, yok antep sınavı verememiş. Antebe kurban olun. Antepteki insanlık hürmet fedakarlık nerede vardır ki böyle değersiz cümlelerle haksızlık yapıyorsunuz. Antep yapması gerekeni fazlasıyla yaptı, hala da yapıyor. Bu bir realite ki devlet korkunç bir başıboşluk yarattı, hiçbir altyapı, önlem, eylem planı olmaksızın 1.5 milyonlk şehre 200 bini aşkın savaştan kaçmış suriyelinin yerleşmesine müsaade etti. MErak etmeyin Antep halkı ekmeğini paylaşıyor suriyelilerle, her Antepli bilir... Münferit olaylara bakıp mesnetsiz konuşanlara aldırmamalı.
    Cevapla
  • ömer ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    FIRSATÇILIK.... Suriyeli vatandaşlara 200 tl lik ev denmeyecek yerleri 600-700 tl kiraya veriyorlar.depoları bile pansiyon diye kandırıp kişi başı fahiş ücretle Suriyeli vatandaşlara kiraya veriyorlar.bu fırsatçılığı yapanların çocukları evlenince 200 tl ye ev mi bulacaklar. suriyeli gariban vatandaşlara yapılan bu fırsatçılığı bir Antepli olarak kendim dahi utandım. onlar zaten savaştan kaçmışlar garibanlar. birde biz kazıklayalım.yazık antep te insanlık ölmüş bazılarının dini imanı para olmuş. kiraları biz yükseltik biz kazıkladık savaştan kaçan garibanları...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor
Gazze'deki zulüm Batı'yı İslam'a yönlendirdi: Avrupa'da on binlerce kişi Müslüman oldu!