Kızılay'dan Gazzeli yaralılara ziyaret

Kızılay Genel Sekreter Turgut ile Yönetim Kurulu üyesi Özet, gazzeli yaralıları hastanede ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileğinde bulundu

Kızılay'dan Gazzeli yaralılara ziyaret
Kızılay'dan Gazzeli yaralılara ziyaret
GİRİŞ 15.08.2014 13:11 GÜNCELLEME 15.08.2014 13:11
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türk Kızılayı Genel Sekreteri Ulviye Turgut ile Yönetim Kurulu üyesi Gülsüm Özet, Gazzeli yaralıları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

Yenimahalle Devlet Hastanesindeki yaralıları ziyaretlerinde "geçmiş olsun" dileğinde bulunan Turgut ve Özet, yaralıların durumları hakkında da bilgi aldı.

Özet, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, Gazze'de binlerce yaralının bulunduğunu söyledi. Sağlık Bakanlığı ile Türk Kızılayının bölgede yoğun gayret gösterdiğini ifade eden Özet, ekiplerin, durumu ağır olan yaralıları, izin çıktıkça Türkiye'ye getirdiklerini belirtti.

Turgut da yaralı nakillerinin peyderpey devam edeceğini bildirdi.

Bugün Gazzeliler için iyi bir haber aldıklarını anlatan Turgut, Mısır Hükümetinin Refah Sınır Kapısını sadece Türk Kızılayına açtığını vurguladı.

Yardımları bu sınır kapısından ulaştırabilecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Turgut, yardım malzemelerini yerelden karşılamayı düşündüklerini belirtti.

Hayırseverlerden nakdi yardımlarını Türk Kızılayına ulaştırmalarını isteyen Turgut, "2868"e kısa mesaj göndererek ya da internet yoluyla destekte bulunulabileceğini kaydetti.

Refah Sınır Kapısı'ndan yardımların hemen başlayacağını ifade eden Turgut, "İlaç malzemelerini daha önce ulaştırmıştık. Sınır kapısından da öncelikli olarak tıbbi malzeme gönderilecek. Ancak su, gıda gibi her türlü yardıma ihtiyaçları var" diye konuştu.

Öte yandan, yaralıların ihtiyaç listesini de alan Türk Kızılayı yetkililerinin, bunları en kısa sürede karşılayacağı bildirildi.

YORUMLAR 1
  • anlayana 9 yıl önce Şikayet Et
    2.ci mavi marmarayı duyunca mısır refah kapısını açtı ! ! . 2.ci mavi marmarayı duyunca mısır refah kapısını açtı ! ! ŞİMDİ mavi marmaracıların SATRANÇ HAMLESİ BELLİ ! ! ŞİMDİ mavi marmaralılar eger bir kez daha refah sınır kapısı kaptılırsa artık gemi seferleri RUTİN hale gelir diyerek mısırı uyarabilirler ! ! ! O zamanda mısır refah sınır kapısını bir daha kapatamaz ! ! ! isterse kapatsın ! !
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Eski MOSSAD Başkanı'ndan İsrail'e İran uyarısı
İsrail, İran'a karşılık verme kararı aldı