Suriyeli gençlerden Mersinlilere gül

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak, Türkiye'ye sığınan Suriyeli gençler, Türkiye'de gördükleri misafirperverlik için gül ve broşür dağıttı.

Suriyeli gençlerden Mersinlilere gül
Suriyeli gençlerden Mersinlilere gül
GİRİŞ 16.08.2014 17:33 GÜNCELLEME 16.08.2014 17:34

Mersin Suriye Gençleri Birliği üyesi bir grup, merkez Yenişehir ilçesi Forum AVM'ye ellerinde "Teşekkürler Türkiye" yazılı kutularla gelerek, alışveriş merkezinin girişinde vatandaşlara çiçek vererek, teşekkür etti.

TÜRK HALKINA MİNETTARIZ

Suriyeli gençler, yaşanan bazı olumsuz olaylar nedeniyle de özür dileyerek, misafirperverliklerinden dolayı Türk halkına minnettar olduklarını belirtti.

Çiçek ve broşürleri alan bazı vatandaşlar ise Suriye'de yaşanan iç savaşa sadece Türkiye'nin değil tüm İslam aleminin kayıtsız kalmaması gerektiğini belirterek, "Bizler Türk vatandaşıyız, yardımseveriz, Müslüman ülkelere her zaman yardım etmeyi kendimize bir borç olarak biliriz" ifadelerini kullandı.

CÖMERT TÜRK HALKINA TEŞEKKÜRLER

Gençlerin çiçeklerle dağıttığı bildiride ise şu ifadelere yer verildi:

"Mersin'de yaşayan Suriye lobisi, cömert Türk halkına, dünyanın kendi haline bıraktığı Suriye halkına gösterdikleri misafirperverlikten ve insani yaklaşımlarından dolayı en içten şükranlarını sunuyor. Halkımızın medeniyetini yansıtmayan bazı Suriye lobisi fertlerinin yaptığı ferdi davranışlardan dolayı özür diliyoruz." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor