Hafızlık yarışmasının birincisi Trabzon'dan çıktı

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen 12. Türkiye Hafızlık Yarışması'nın finali, Şanlıurfa'da yapıldı.

Hafızlık yarışmasının birincisi Trabzon'dan çıktı
Hafızlık yarışmasının birincisi Trabzon'dan çıktı
GİRİŞ 17.08.2014 01:22 GÜNCELLEME 17.08.2014 01:22

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce Dergah Camisi'nde organize edilen yarışmaya bölgelerinde birinci olan 7 hafız katıldı.

Yarışma öncesi konuşan Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, Kur'an-ı Kerim okumanın ruhen ve manen insanı dinlendirdiğini söyledi.

Müslümanın günde en az bir sayfa Kur'an-ı Kerim okuması gerektiğini vurgulayan Albayrak, insanın yaptığı bütün davranışlarının Kur'an-ı Kerim'e göre olması gerektiğini ifade etti.

Albayrak, yarışmaya 5 bin kişinin müracaat ettiğini, bölgelerde yapılan elemelerde ise 7 kişinin finale kaldığını ve yarışmaya olan ilginin her geçen yıl arttığını belirtti. 

İl Müftüsü İhsan Açık da manevi değere yüksek bir yarışmanın "Peygamberler şehri" olarak nitelendirilen Şanlıurfa'da ve Hazreti İbrahim'in makamında yapılmasının kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Daha sonra geçilen yarışmada 7 hafız, Mehmet Kapukaya, Mustafa Bodur ve Fatih Çatmakas'tan oluşan seçici kurul önünde Kur'an-ı Kerim'in farklı surelerini okudu.

Kurul üyeleri, hafızların okuduğu Kur'an-ı Kerim tilavetini hafızlık 60, tecvit 30 ve eda-sada 10 puan sistemine göre değerlendirdi.

Yarışmada, Trabzon Bölgesinden Fatih Polat birinci, Erzurum Bölgesinden Yusuf Yılmaz ikinci, Kahramanmaraş bölgesinden Onur Yılmaz ise üçüncü oldu. Dereceye giren hafızlara çeşitli ödüller verildi.

''HAYATIMIN EN BÜYÜK HEDİYESİNİ VERDİM''

Program sonrası gazetecilere açıklama yapan yarışmanın birincisi Fatih Polat, çok mutlu olduğunu söyledi. Yarışmaya çok çalıştığını bu süre zarfında anne ve babasından büyük destek aldığını belirten Polat, "Birinci oldum ama bence burada herkes birinci. Ben bu başarımı anne ve babama borçluyum. Hem kendime hem de aileme hayatımın en büyük hediyesini verdim" dedi.

Program okunan ilahilerin ardından sona erdi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
TikTok'a yasak! ABD Başkanı Biden imzayı attı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu