Diyanet Gazze için 45 milyon TL topladı

Emrullah İşler, Başbakanlık tarafından Gazze için başlatılan yardım kampanyasında Diyanet hesaplarında 45 milyon TL biriktiğini söyledi.

Diyanet Gazze için 45 milyon TL topladı
Diyanet Gazze için 45 milyon TL topladı
GİRİŞ 17.08.2014 09:31 GÜNCELLEME 17.08.2014 09:31

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Başbakanlık tarafından Gazze için başlatılan yardım kampanyasında Diyanet İşleri Başkanlığı hesaplarında 45 milyon TL biriktiğini açıkladı.

Yazılı açıklama yapan İşler, son MGK toplantısında Gazze'ye yardımların artarak devam etmesi kararı alındığını hatırlattı, İsrail'in bombaları ve saldırıları devam ederken TİKA'nın Gazzelilere yardım dağıttığını belirtti.

İşler, "Gazze’de yerleşik ofisi üzerinden faaliyetlerini sürdüren TİKA, saldırılar devam ederken 15 bin aileye aylık gıda ihtiyacının karşılanmasını teminen gıda paketi dağıttı, Ramazan’da başlatılan ve sonrasında bayram akabindeki 10 günü de kapsayacak şekilde toplam 341 bin 600 kişiye günlük sıcak yemek temin etti. Bunun yanında Kudüs’ten temin edilen 20 TIR’lık gıda malzemesi Gazze’ye nakledilerek 16 bin 800 aileye dağıtıldı. " dedi

Filistin Enerji Bakanlığı'nın ihtiyacı olan yakıtın temin edildiğini, Türk Kızılayı’nın temin ettiği ilaçlara ilave olarak acil ilaç ve sarf malzemesi yardımı yapıldığını anlatan İşler, Gazze Belediyesi başta olmak üzere diğer belediyelerin acil ihtiyaç duyduğu jeneratör ve benzeri ihtiyaçlar da karşılandığını söyledi.

Başbakanlık tarafından yardım kampanyası başlatıldığını ve Diyanet İşleri Başkanlığı hesaplarında 45 milyon TL toplandığını açıklayan İşler, şöyle devam etti: "Evleri yıkılan ve Gazze’de okullara sığınmak zorunda kalan Filistinliler için konteyner kent kurma çalışmaları da sürdürülüyor. Ayrıca tahrip olan tarım alanlarının ıslahı, hayvancılığın iyileştirilmesi ve orta ölçekli sanayinin hasarlarının giderilmesi için gerçekleştirilecek projeler için gerekli altyapı çalışmaları ve planlamalar devam ediyor." 

İşler, TİKA koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, AFAD ve Kızılay'ın işbirliği ile Gazzeli yaralıların Türkiye getirilerek tedavilerinin de sürdürüldüğünü söyledi.

KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor