Akşit: Gülen'in adamları beni öldürmek istedi

Ünlü İlahiyatçı Prof. Dr. Cevat Akşit, Gülen'in adamlarının kendisini ölümle tehdit ettiğini açıkladı.

Akşit: Gülen'in adamları beni öldürmek istedi
Akşit: Gülen'in adamları beni öldürmek istedi
GİRİŞ 18.08.2014 07:51 GÜNCELLEME 18.08.2014 16:21
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Cemaatteki bazı grupların  Fethullah Gülen ile ters düşen İslam alimlerini bile ölümle tehdit ettiği ortaya çıktı. Prof. Dr. Akşit, Gülen'in 'Tesettür teferruattır, Cebrail parti kursa oy vermem' sözlerinin küfür olduğunu söylediği için kendisine iki kez komplo kurulduğunu söyledi.

 
Star'da yer alan habere göre;  Akşit 28 Şubat sürecinde başından geçen olayı şu ifadelerle anlattı: 'Gülen cemaatinin adamları iki kez beni öldürmek için komplo kurdular, bunu da kendileri itiraf etti. 1996'da ABD'ye gitmiştim, bir Regaib Kandili... Oğlum orada yaşıyordu ve evi geniş, oradayız. 60- 70 kişi var, 300-400 km'den gelenler var. Gülen'in o zamanki, açıklaması vardı gündemde, 'Tesettür teferruattır, Cebrail parti kursa oy vermem...' gibi.

Gelenlerden birisi bu sözleri söylemenin dinen hükmünü sordu bana. Dedim ki, 'Tesettür Allah'ın farzıdır, teferruat ne demek, keza Cebrail Allah'ın emirlerini getirir, Şeytan 'Allah'a inanmıyorum' demedi ki, emrine itaat etmiyorum' dedi kafir oldu. Bu sözlerin küfür olacağını kaynak göstererek izah ettim. Meğer oraya gelenler arasında üç tane onun da adamı varmış. 'Sen Hocaefendi hakkında nasıl böyle konuşursun' diye kriz çıkardılar. Ben de, 'Sordular kaynağı ile açıkladım' dedim. Zar zor, dışarı atabildik, ardından da şükür ve dua ettik.

Müslümanlarla kavga edin

Orada İngilizce okula da başladım. Kaldığım dönemde her haftasonu bir yere konferansa çağrılıyordum. Bir kapalı spor salonunda yine konferansım vardı, yine o üç adam geldi. 'Hocam dedi bir çay içsek...' gittik, oturduk, dediler ki, 'Hocam sen falan tarihte böyle söylemiştin, o konuşmandan sonra seni takibe aldık, konuşmalarını kaydettik. İki defa öldürmek için komplo kurduk. Sonra anladık ki, Gülen hocanın şahsıyla derdin yok, kendi doğrularını anlatıyorsun.' Bunlar üçü de teknik profesördü, isterseniz ismini verebilirim. Onlara 'İsterseniz şimdi öldürebilirsiniz' dedim. Öyle deyince, 'Hocam biz de ondan koptuk' dediler. Niye dedim.. İnanılmaz şeyler anlattılar. Keşke duymasaydım, öğrenmesiydim. Bunlardan biri, 'İslam'a hizmet için masonlarla, Yahudilerle dost olun ama Müslümanlarla kavgalı olun' demiş.. Bu sözü onlardan duydum.'

 

KAYNAK: STARGAZETE
YORUMLAR 18
  • mevhibe inal 9 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Hocam... Sizin gibi bilgili, dik duran alimlerden hoşlanmazlar. İslam düşmanlarının, "Osmanlıyı yıkar İslam'ı ortadan kaldırır veya bozarız" projesine bilerek-bilmeyerek yardımcı olanlara Allah c.c. akıl-fikir versin. Projenin en başında sevgili Peygamberimiz s.a.v. ve Hadisleri itibarsızlaştırmak, Kadın imam, sıralarda kadın-erkek karışık oturup ibadet gibi namazı bozma gayretleri var.
    Cevapla
  • gncfth 9 yıl önce Şikayet Et
    murta bir iki üç dört. Cevat Hocamızı pelsilvanyayla karıştırdın galiba sıcak evinde rahat duran gündemde kalma heveslisi Ara sıra internetten sohbetlerini dinlemeni kiatplarını alıp okumanı tavsiye ederim. Allah'a şükür gündemde kalma gibi telaşası yok onu takip edenler buluyor onu
    Cevapla
  • HalitBinVelit 9 yıl önce Şikayet Et
    Akşit hocayı severim bu yüzden Yalan söylemez..... ....ne söylediyse hepsi harfiyen doğrudur..bu nedenle bazı insanlar hizmet adına nasıl bir zihniyetin peşinden gittiklerini artık idrak etsinler?..
    Cevapla
  • piyade680 9 yıl önce Şikayet Et
    Allah'tan Korkmayan, Yalan Söyleyen Müslüman Olur Mu?. Bu haberi yapanlar, haberiniz bizzat Cevat Akşit hocaefendi tarafından yalanlandı. Yalan söylemenin Kur'an ve hadislere göre hükmünü bir de Peygamber Efendimiz'den öğrenelim. Rivayete göre, Ebu’d-Derda ile Resulullah (a.s.m) arasında şöyle bir konuşma geçer: - Ebu’d-Derda: Yâ Resulallah! Mümin hırsızlık yapar mı? - Resulullah (a.s.m): Evet bazen olabilir. - Ebu’d-Derda: Peki, mümin zina edebilir mi? - Resulullah (a.s.m): Ebu’d-Derda hoşlanmazsa de “Evet!”. - Ebu’d-Derda: Peki, mümin yalan söyler mi? - Resulullah (a.s.m): Yalanı ancak iman etmeyen kimse uydurur.” (Kenzu’l-Ummal, h. No: 8994).
    Cevapla
  • selami Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    zaten söylüyordu... Cevat Hoca, Dikkatli olunması için buna benzer şeyleri zaten yıllardır söylüyordu. Ama Müslümanların birliği ve dirliği için "bağıra bağıra" tvlerden söylemiyordu. Onun tek gayesi vatanına milletine bir şeyler öğretmek, fıkıh öğretmek. ve hiç bir zaman birilerinin dediği gibi "yalakalık" da yapmadı..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
IMF'den Türkiye açıklaması
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat