Diyarbakır Valiliği o görüntüleri yalanladı

Diyarbakır Valiliği, YDG-H üyelerinin sokaklarda düzenlediği uyuşturucu operasyonuyla ilgili yer alan haberlere ilişkin cevap verdi.

Diyarbakır Valiliği o görüntüleri yalanladı
Diyarbakır Valiliği o görüntüleri yalanladı
GİRİŞ 18.08.2014 17:43 GÜNCELLEME 18.08.2014 17:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Diyarbakır Valiliği, Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyelerinin sokaklarda düzenlediği uyuşturucu operasyonuyla ilgili yer alan haberleri yalanladı.

Diyarbakır Valiliği, bugün bazı yayın organlarında yer alan PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyesi bir grubun, ellerinde silah ve el yapımı patlayıcılarla uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon yapıldığı şeklinde yapılan haberler yalanlandı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, görüntülerin kurgulandığı belirtilerek, provokatif bir girişim olarak değerlendirildi. Yapılan açıklamada, "Bugün bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada yer alan haberlerde, Diyarbakır’ın Sur İlçesinde yüzleri kapalı ve silahlı yasa dışı terör örgütü mensuplarının yoldan geçen vatandaşları durdurup kimlik sordukları kahvehanelere girdikleri ve bazı vatandaşları sopalarla dövdükleri iddia edilmektedir. Bu haberler tamamen gerçek dışıdır. Haberlerde yer verilen söz konusu görüntü ve içerikler hiçbir şekilde şehrimizde yaşanmamıştır. Tamamen yasa dışı örgüt mensuplarınca kurgulanmış provakatif görüntülerdir. Diyarbakır’da var olan huzur ve güven ortamını bozmaya yönelik provakatif ve kurgulanmış eylemlere karşı güvenlik güçlerimiz, her türlü tedbiri gecikmeksizin geçmişte olduğu gibi bugün de almaya devam etmektedir. Güvenlik güçlerimize karşı olumsuz algı oluşturmaya yönelik iddia ve yorumların hiçbir hukuki, insani ve vicdanı dayanağı bulunmamaktadır" denildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • güven doğru 9 yıl önce Şikayet Et
    Acaba!. Denebilirmi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
5 ayda yüzde 200 zamlandı: İstanbul 'kanatsız' kaldı!
İsrail resmi televizyonu: "İsrail ordusu Refah'a çok yakında girmeye hazırlanıyor"