Zirve Yayınevi davasında ara karar!

Zirve Yayınevi Davası'nın görüldüğü Malatya 1.Ağır Ceza Mahkemesi'nde ara karar açıklandı.

Zirve Yayınevi davasında ara karar!
Zirve Yayınevi davasında ara karar!
GİRİŞ 18.08.2014 18:13 GÜNCELLEME 18.08.2014 18:58

Yaklaşık 3 saat aranın ardından mahkeme heyetinin verdiği ara kararda, tutuklu sanıklar Ruhi Abat, emekli Kurmay Albay Mehmet Ülger, Binbaşı Haydar Yeşil ve Varol Bülent Aral'ın tutukluluk hallerinin devamına karar verilirken, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un duruşmalardan bağışık tutulması talebi kabul edildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nda devam eden 'Kozmik oda' soruşturması dosyasında Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin bilgi ve belgelerin de istenmesine karar veren mahkeme heyeti, emekli Orgeneral Hasan Iğsız, Hanefi Avcı, Zeki Üçok'un ise tanık olarak dinlenilmesi taleplerini reddetti.

Mahkeme heyeti ayrıca Levent Ersöz ile Prof. Dr. Zekeriya Beyaz'ın da tanık olarak dinlenilmesi kararlaştırırken Malatya İl Emniyet komisyonunda jandarmanın 2005 ve 2008 yılları arasında yaptığı sunumların da istenmesine karar verildi.

Mahkeme heyeti duruşmalarda sürekli hakim ve savcıları tehdit eden tutuklu sanık Varol Bülent Aral hakkında ise Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu ve duruşmalardan men edilmesine karar verdi. Duruşma, 15 Ekim 2014 tarihine ertelendi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor