PKK'lılar M-16 ile Irak'ta görüntülendi

IŞİD ile savaşmaya giden PKK'lıların ellerindeki Amerikan yapımı silahlar dikkatlerden kaçmadı.

PKK'lılar M-16 ile Irak'ta görüntülendi
PKK'lılar M-16 ile Irak'ta görüntülendi
GİRİŞ 19.08.2014 00:25 GÜNCELLEME 19.08.2014 14:10
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

IŞİD örgütünün Musul'un ardından ele geçirdiği Şengal (Sincar) İlçesi'nde, Ezidilere yönelik katliamları sürdürmesi üzerine Kandil Dağı'ndan Şengal Dağı'na gönderilen ve Saddam Hüseyin döneminden kalan karakollara yerleşen PKK'lılar, DHA tarafından görüntülendi.

Üslendikleri karakollara PKK flamaları ile Abdullah Öcalan posterlerini asan PKK'lıların sorumlusu Agit Civyan, Şengal Dağı'nda üslenip artık çıkmayacakları ve burada, Suriye'nin Rojava bölgesindekine benzer yeni bir Kanton inşaa edecekleri iddialarının asılsız olduğunu söyledi.

AMERİKAN YAPIMI SİLAHLAR DİKKATLERDEN KAÇMADI!

Görüntülenen PKK'lıların elindeki M-16 silahları ise dikkat çekti. Amerikan yapımı bu silahlar daha önce de PKK'nın elinde görülmüştü. 2007 yılında dönemin Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ise silahlarla ilgili olarak ABD'den resmi olarak bilgi istemişti.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 13
  • dudu durdu 9 yıl önce Şikayet Et
    ırakı kürt devleti yapsınlar . madem devlet istiyorlar cumhurbaşkanları kürt zaten. ayrılıkçılar ıraka gitsin. bol petrol var. bir şey üretmelerine de gerek yok. bütün pkklılar barzaninin emrine girip ırakı kürt devleti yapmalı buradaki ayrılıkçılar da gitsin oraya. hazır devlet işte.
    Cevapla
  • mevsim sonbahar 9 yıl önce Şikayet Et
    Ülkenize dönün... Ülkenize dönün ve bu ülkenin kalkınmasına öncülük edin..Hristiyan ve Musevilerin sizi kullanmasına müsaade etmeyin..ABD-İNGİLTERE-İSRAİL-ALMANYA bu ülkeler dünyada çıkarları uğruna her kötülüğü yapmıştır ve de yapacaktır...Hala akıllanmayacak mısınız......!!!!!!
    Cevapla
  • Aziz Tekin 9 yıl önce Şikayet Et
    işidçı falan değilim ama. bırakın pukakalıları ellerinde amerikan silahlarıyla cehennemin dibine göndersinler.
    Cevapla
  • doğulu 9 yıl önce Şikayet Et
    inşallah ışid bittiğinde toplasınlar silahları. ışid e karşı kazma kürekle savaşacak değilya o beğenmediğiniz kürtler orda bütün etnik gurubu koruyor türkmenler dahil türkiye neden ordaki kürtlere ve türkmenlere yardım etmiyor hiçmi topumuz tüfeğimiz uçağımız yok hepsi var ama cesaretimiz sıfır...silah yollamışız gıda yollamışız.. asker yolla uçak yollaki ağırlığımız belli olsun...safımız belli olsun türkiyenin içi ışidlilerle dolmuş temizleyin kardeşim bütün derneklerini kapatın biz halkız görüyoruz koskoca devletimiz görmüyormu bunları..
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    irak oyle bi derin kuyu olmus ki kimin eli kimin neresinde belli degil. pkk nin elindeki 2 tufegi gecin o onemli degil isid in elinde tank top zirhli agir makinali her sey var hemde tamami abd mali simdi birakalim isid ile pkk birbirine girsin biz de kenardan izleyelim zaten 2 yildir pkk ile pek bi sorunumuz yok tek sikinti yurt disinda olan en fazla 4000 kisi olan o malum teroristler idi iste firsat ayaga gelmis birakin isid yarisini temizlesin geri kalan da zaten dagilir gider pesmergeye entegre olur isid korkusundan yeni uye de gitmiyomus bayagi zamandir bizim isimize gelir irakda bayrak mi aciyolar ne ediyolar ise etsinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar