Türkiye'yi dehşete düşüren açıklama!

TÜİK’in açıkladığı verilere göre birçok gencin ölümüne yol açan uyuşturucu madde bonzainin kullanım yaşı 11’in altına düştü.

Türkiye'yi dehşete düşüren açıklama!
Türkiye'yi dehşete düşüren açıklama!
GİRİŞ 19.08.2014 18:37 GÜNCELLEME 19.08.2014 18:46
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) “Güvenlik Birimine Gelen veya Getirilen Çocuklar” başlıklı raporunu yayınladı.

Rapora göre, 2012-2013 yılları arasında 48 bin 374 çocuk bağımlılık yapan madde kullanımı nedeniyle güvenlik birimlerine getirildi.

Çocukların 32 bin 849'unun sigara, 4 bin 439'unun esrar, 213'ünün bonzai, 171'inin hap ve 118'inin de eroin kullandığı tespit edildi.

Araştırmada, Türkiye'de bonzai kullanım yaşının 11'in altına düştüğü ortaya çıktı.
 
Yaş gruplarına göre değerlendirildiğinde bonzai kullanan çocukların 165'inin yaşı 15-17 aralığında, 42'sinin yaşı 12-14 aralığında, 6'sının yaşı ise 11'in altında.
 
KALP KRİZİNE NEDEN OLUYOR
 
Bonzai, içildikten sonra iki üç saat içinde etkisini gösteriyor. Nane, kekik kokusu veren madde, ilk olarak denge kaybı, konuşma ve bilinç kaybına yol açıyor.
Genç yaşta kalp krizlerini tetikleyen bonzai kullanımı sonrası, kalp ritmi bozukluğu, kan basıncının artması ve böbrek yetmezliği gibi semptomlar görülüyor.
Kalp atışlarını hızlandırması nedeniyle kullanıcılarına ölüm korkusu yaşatan bonzai nedeniyle, intihar vakaları da yaşanabiliyor.
Bonzai kullanıcılarında ağız kuruluğu, çok sıvı tüketimi, aşırı şekerli madde tüketimi, kilo kaybı, paranoya, halüsinasyon, endişe, kaygı çok fazla görülen belirtiler arasında.
Sonuçları oldukça ağır olabilen bonzai bağımlılığın tedavi süreci de bir o kadar zorlu.
 

YORUMLAR 7
  • murat cg 9 yıl önce Şikayet Et
    Vatan için. Atatürk diyor ki : "Yorulmadan beni takip edeceğinizi söylüyorsunuz. Fakat arkadaşlar, yorulmadan ne demek? Yorulmamak olur mu? Elbette yorulacaksınız. Benim sizden istediğim şey yorulmamak değil, yorulduğunuz zaman dahi durmadan yürümek, yorulduğunuz dakikada da dinlenmeden beni takip etmektir. Yorgunluk her insan, her mahlûk için tabii bir halettir, fakat insanda yorgunluğu yenebilecek manevi bir kuvvet vardır ki, işte bu kuvvet yorulanları dinlendirmeden yürütür." Gençliğin üzerindeki maddi ve manevi gücü yok ediyorlar. Bu haldeki gençlik nasıl yürür! Gençlerinize, çocuklarınıza vatan için sahip çıkın!. Atatürk'ten Bir söz daha. "Bugün hepimize düşen ortak görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyet'e sahip çıkmak, Çanakkale'yi, Kurtuluş Savaşı'nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk Ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü biçimde yürüyecektir."
    Cevapla
  • ali karaman 9 yıl önce Şikayet Et
    Eğitim. eğitim sistemi tekrar gözden geçirilmeli. Disiplin, ahlaki kurallar, değerler üzerine bir eğitim sistemi inşa edilmelidir. 40 senedir recep-şaban -ramazan gibi isimlerle dalga geçilen filmler (Hababam sınıfı, yerine büyükleri, öğretmenleri toplumun değer yargılarını yansıtan filmler, diziler yapılmalı.
    Cevapla
  • Uğur YAZICI 9 yıl önce Şikayet Et
    her yerde kolayca satılıyor. Polis müdahele etmiyor,ettiğinde mahkeme salıveriyor..bu nasıl bir devlet ki çocuklarını koruyamıyor!!!!!Kaç çocuk ölecek ki müdahele edesiniz...İçişleri bakanı efkan ala polisi özellikle narkotik polisini harekete geçir yoksa çok büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalmış durumdayız..silah alıp torbacıları biz mi vuralım!!!!!!!!!!!!!!!
    Cevapla
  • Simavi 9 yıl önce Şikayet Et
    Meclis. Uyuşturucu kullanımının Türkiye'de hızla artmasının sebeplerini/çözümlerini araştırmak için meclise MHP önerge sundu. AKP'nin oyları ile reddedildi. Anlamak mümkün değil.
    Cevapla
  • onbasi77 9 yıl önce Şikayet Et
    hepimizin cocugu var ,,,. neydik ne olduk ,,istanbulum gece ayriydi gündüzün farkliydi ..saat 10 önce gece sokaklarda insan göremezdik ,,aramizda konusurduk pazar günü beyazida, topkapiya gitmeyi...nerde o günler ..simdi istanbul olmus sanki asyanin baskenti ,,ipini kopartan geliyr .insanlar sabahlara kadar sokaklarda ,,o kadar lüsumsuz devletle vize anlasmasi gerceklesti ,,bonzai ot sap doldu tasti ortalik ...allah yar yardimcimiz olsun ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak
WhatsApp'a ağır suçlama! Şoke eden Gazze iddiası