Öcalan'ın kardeşi, Erdoğan gerçeğini anlattı

20 yıla aşkın PKK’nın silahlı kanadında büyük görevler üstlenen Osman Öcalan barışı istemeyenlerin Erdoğan’a darbe yapmak isteğini söyledi.

Öcalan'ın kardeşi, Erdoğan gerçeğini anlattı
Öcalan'ın kardeşi, Erdoğan gerçeğini anlattı
GİRİŞ 20.08.2014 07:55 GÜNCELLEME 20.08.2014 12:00
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Abdullah Öcalan’ın kardeşi Osman Öcalan, sorunun çözümünü istemeyen bazı güçlerin bulunduğunu ve bunlar arasında bazı PKK yöneticileri de olduğunu söyledi.

Büyük sorunları çözecek

Barışı istemeyenlerin halka hesap vereceğini ve kaybedeceğini sözlerine ekleyen Öcalan “Türkiye’deki değişimi Erdoğan yaptı. Ben öyle inanıyorum ki, Cumhurbaşkanı olan Erdoğan büyük sorunların çözümüne imza atacaktır. Türkiye’nin yüzde 50’sinin üzerinde oyunu alan bir lider süreci de devam ettirir. Barışa karşı olanlar Erdoğan’a darbe yapmak istedi. Ancak Türkiye bunları aştı. Kürtler içinde de barış karşıtı olanlar var. Erdoğan ve Öcalan barışa her zamankinden daha yakın” dedi.

Dağa göndermem

Diyarbakır’da çocukları dağda olan annelerin taleplerinin dikkate alınmasını isteyen Öcalan, “Ben dağda iken bize de anne ve babalar geldi. Çocuklarıyla görüştürdük ve dönmek isteyenlere karşı olmadık. Şu an bir barış süreci var. Annelerin bu isteği göz ardı edilmemeli” dedi. Barış sürecinin devam ettiğini belirten Öcalan, “Ben çocuklarımı dağa göndermem” dedi. 

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 6
  • cafer mutlu 9 yıl önce Şikayet Et
    s.Gokhan Yilmaz. Yanlis anlasilmasin: Turkiye Asya dadir,Turkler Asya kokenlidir.Kurtler Farisiler veya Hintliler gibi aslen Afrika kokenlidir.Turkiye/Anadolu veya Kucuk Asya gayri hangi isim kulanirsaniz ASYA KITASINDADIR........Baris meselesine gelince :Pkk nin katletdigi sivilerin akrabalari veya sehit askerlerin akrabalari Pkk ile barismak istiyormuymus ona bakilmali.Bakanlarin veya Ocalanin isteklerine degil.
    Cevapla
  • ömer 9 yıl önce Şikayet Et
    VatanseverKÜRT. Esselamualeykum. Erdoğana inşaallah güveniyorum. Gülen Cemaatine o kadar taviz verdi, göz yumdu, devletin her kademelerine yerleşmelerine iyi niyetle izin verdi. Amaaa. Yanlış yaptılar inlerine girdi. Sıra benim canım kürt kardeşlerimin sözde temsilcilerine geldi. Verilebilecek her şey verilecek. En sonunda baktık ki suistimal var. İnşaallah önceki hükümetlerin yapamadığı sert müdahaleyi daha fazlasıyla erdoğan başkomutan olarak yapacak ve bu PKK ve uzntılarını inşaallah benim bu Müslüman ülkemden kovacaktır. Ben bir kürt kökenli olarak bunu sabırsızlıkla bekliyorum. Ey kürt kardeşim fitneci fesatcı dış güçlere hizmet edenler senin temsilcin olamaz. Biz LAİLAHEİLLALLAHMUHAMMEDURRESULULLAH noktasında birleşiyoruz inşaallah. RAbbim Tayyip ve ekibinden razı olsun. Tayyip Erdoğan olmayaydı bunlar bu kadar rahat olacaktı ha. Ebediyete kadar Rabbim birlik ve beraberlik taraftarları olanlara yardım etsin. Son sözüm ya SEV ya TERKET.
    Cevapla
  • nurcan kardeş 9 yıl önce Şikayet Et
    S.Gökhan YILMAZ. chp nin ve yandaşlarının ak partililer için söylediklerine benzer bir dili kürtler için kullanıyorsunuz .bu toprakların türkler kadar kürtlerin de anavatanı olduğunu hatta biraz inceler ve tarihe bakarsanız kürtlerin bu topraklarda türklerden de önce bulunduğunu görürsünüz.türk kadar kürdü lazı çerkezi abazhayı hatta bu toprakları vatanı bilen rumu ermeniyi kendiniz kadar eşit haklara ve akıla sahip bireyler olarak gördüğünüz zaman gerçek milliyetçi olabilirsiniz.ayrıca yunanca bir başlık olarak "demogoji"yi kullanmanız da enteresan olmuş.
    Cevapla
  • abece otuzdört 9 yıl önce Şikayet Et
    hepimiz kardeşiz ama pkk değil. Şimdi pkk ile kürtlerin ne alakası var, pkk ile kürtleri yanyana veya kürtlerin pkkya destek veren bir millet olduğunu aşılayan kim? bir kere bu şekilde lanse edilmeye çalışılması ve bu şekilde algı oluşturulması zaten bu yanlış yola çanak tutmak değil mi? pkk'nın üst düzey yetkilisi ve burda çalışmış biri neden acaba kendi oğlunu dağa göndermiyor? o kadar insan dağa çıktı da bunlara "inin yavrum yanlış yoldasınız" dedi mi? bu siyaset (çözüm şekli) dengeli bir şekilde yapılmalı, Türkiye'nin kürtlerle veya kürt vatandaşlarıyla bir küskünlüğü olduysa bunun pkk ile bir alakası yoktur, bu tamamen ekonomik ve sosyal bir olaydır. çözüm süreci de pkk ile müzakere şeklinde değil de kürt vatandaşlarıyla ekonomik ve sosyal bir şekilde barışma niyetiyle olmalıdır. son olarak kürt türk farketmez vatandaş olarak eşit statüde muamele yapılmıyorsa bu ortadan kaldırılmalıdır. ne kürtlere özel bir statü verilmelidir ne de türk vatandaşlara bir üstünlük
    Cevapla
  • S.Gökhan YILMAZ 9 yıl önce Şikayet Et
    DEMOGOJİ YAPMAYIN . öncelikle bu ülkede yaşana her fert huzurlu yaşamak ister lakin her zaman kürt lafı geçse barış - asimilasyon - geri bırakılmışlık vs denmektedir ... KÜRT kullanılmaktadır çünkü neden ankara - istanbul - akdeniz deki kürtlerden ses çıkmamaktadır . yorum yapan mehmet akif e de soruyorum ; KÜRT kimliği arkasına sığınan ERMENİ ve YAHUDİ lobisini dikkate almazsan iyi ile kötüyü de ayırt edemezsin . SAF olmaya gerek yok ....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?