Dünya Müslüman Alimleri İstanbul'da toplanıyor

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin 4. dönem toplantısı bugün İstanbul'da başlayacak.

Dünya Müslüman Alimleri İstanbul'da toplanıyor
Dünya Müslüman Alimleri İstanbul'da toplanıyor
GİRİŞ 20.08.2014 08:56 GÜNCELLEME 20.08.2014 09:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin 4. dönem toplantısı çok sayıda alimin katılımıyla bugün 17:00 - 19:00 saatleri arasında istanbul Grand Cevahir otelde başlayacak.

Bu sene "Ümmetin Uyanışında Alimlerin Rolü (Kimlik Problemleri)" adıyla düzenlenecek ve 3 gün devam edecek toplantıya, çeşitli ülkelerden alimler katılacak.

Toplantı kapsamında Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el- Karadavi'nin konuşma yapması ve Genel Sekreter Prof. Muhyiddin Ali Karadaği'nin 3. dönem toplantısının raporunu sunması bekleniyor. Toplantıda ayrıca Müslüman Alimler Birliği 4. dönem yürütme kurulu seçilecek. 

Yemenli alim Abdülvehhab ed-Deylemi, Çeçenya Müftüsü Salah Mejiyev gibi dünyanın önde gelen alimlerinin de katılacağı 4. dönem toplantısında ele alınacak konular arasında, "fikri meselelerde alimlerin rolü", "kimliğin korunmasında alimlerin rolü", Filistin ve Kudüs meselesinde alimlerin rolü", "ümmet meselelerine hizmet için medyanın kullanımında alimlerin rolü"nün yanı sıra İslam dünyasında din eğitimi gerçeği ve beklentileri" başlıkları yer alıyor. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • burak şişman 9 yıl önce Şikayet Et
    !!??!!. grand cevahir...isminde bile islam olmayan bi yerde toplanmak ne kadar faydalıysa o kadarını bekleriz...şaşırmayız...şimdiye kadar hiç yere katlolan muslumanlara da ağlayamayız..sadece üzülürüz onuda kendi aramızda söylrsek ne ala unutursak onuda söylemeyiz...grand mırand dolanır yer içeriz...
    Cevapla
  • Halit Harun Gemalmaz 9 yıl önce Şikayet Et
    Alimler Birliği.... Bu Alimler Birliğinde acaba.. Müslüman Felsefeciler, Biyologlar, Kimyacılar, Fizikçiler var mıdır?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!
Türkiye ile Irak arasında yeni dönem! İşte madde madde 26 anlaşma