Uzan: Zekeriya Öz beni tehdit etti, ben de kaçtım

Cem Uzan, savcı Zekeriya Öz’ün 2009’da özel yetkili cumhuriyet savcısı olduğu dönemde kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Uzan: Zekeriya Öz beni tehdit etti, ben de kaçtım
Uzan: Zekeriya Öz beni tehdit etti, ben de kaçtım
GİRİŞ 20.08.2014 12:50 GÜNCELLEME 20.08.2014 15:38
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Cem Uzan, Zekeriya Öz’ün kendisine, “Cem Bey, bakın sağlığınız yerinde, her şeyden önce özgürsünüz. Bu özgürlüğün kıymetini bilin” dediğini iddia etti. Uzan, “Gittim, tehdit edilince kaçmaya karar verdim” diye konuştu.

Sözcü'den Saygı Öztürk'e konuşan Cem Uzan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 

Bir gecede hırsız kisvesi giydirildi

“Geriye döndüğümüzde, 2000 yılına, yani 2003 olaylarının öncesine gittiğimizde Uzan Ailesi, Türkiye’nin en varlıklı, en büyük grubuna sahip, en milli şirketlerinin sahibi olan bir aile… O yıl, Uzan şirketlerinin 46’ncı kuruluş şenliklerini yapıyorduk. 46 senelik bir gruptan bahsediyoruz. 2003 yılının Mayıs-Haziran aylarına geldiğimizde 40 bin kişi şirketlerimizden her ay maaş alıyor. Yani, en azından aileleriyle birlikte 200 bin kişi Uzan Ailesi’nden ekmek yiyor demektir. Hayır işleri, hiç kimse duymadan yapılıyordu. Yardımların asla reklamı yapılmazdı. Onbinlerce kişiyi çalıştıran, yüz binlerce kişiye yardım yapan Uzan Ailesi’ne bir gecede ‘Hırsız, sahtekar, çulsuz, dolandırıcı’ kisvesi giydirildi."

ABD ve cemaat işbirliği yaptı

“Bu nasıl oldu kim yaptı bunu?” sorusunu ise Uzan şöyle cevapladı: “Bunu yapanlar bugün çok net ortada. Bunu yapan, yaptırtan ABD şirketinin kullandığı sözde özel güvenlik şirketi çeteleri, bunların Türkiye’de kullandığı kimi kişilerdir. Fethullah Gülen’i de kullandılar. Fethullah Gülen’le ilgili bunu söylememin nedeni bugün gelinen noktadan dolayı değil. Fethullah Gülen aleyhine Star Gazetesi’nden haberler yayınlanıyordu. Amerikalılar’la Fethullah Gülen işbirliği içine girdiler. Kepez’e el konulması için hazırlığı yapanlar da Fethullahçı’ydı (Uzan, burada bir bakan ve bazı üst düzey yetkililerin isimlerini sıralıyor.) Cemaat üzerinden, ailenin servetinin yarısı yok ediliyor. Bir yazar (isim veriyor) kendi köşesinde ‘Ben gittim Başbakan Erdoğan’a, Kepez Elektriğe el koymaları için dil döktüm’ diyor. Erdoğan, yeni Başbakan. O günlerde devleti yeni tanıyor. Ne olduğunu ne olmadığını bilmiyor. ‘El koyun’ dediler koydu. Sonra bütünüyle bankaya hücum başlatılıyor. Ondan sonra da TELSİM ve diğer tüm şirketlere el konuluyor. TMSF, cemaat tarafından dizayn edildiği için 40 bin kişinin çalıştığı şirketler, 9 ayda Fethullahçılar’ın kontrolü altına geçiriliyor. Aşağı yukarı 12 ila 13 milyar dolar, Uzan Ailesi’nden çalındı.”

Bu kez de tanık olarak çağırdılar

O gün avukatlarıyla toplantı halindeydi (2009’da). Cem Uzan’ın cep telefonu çaldı. “Bilinmeyen” bir numara arıyordu. Cem Bey’in bu telefon numarasını sınırlı sayıda kişi biliyordu. Önce telefonu açmak istemedi. Bekledi. Telefon çalmaya devam ediyordu. Sonunda açtı, sinirli bir şekilde “Niçin bilinmeyen numaradan arıyorsunuz” diye çıkıştı. Karşısındaki kişi son derece sakindi. “Ben, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nden polis memuru M.E’yim. 14 Şubat Salı günü öğleden sonra sayın C.Savcısı Zekeriya Öz, bir konuda tanık olarak ifadenize başvuracak. O saatte bulunmanız gerekiyor” dedi. Cem Uzan, “Tanık” olarak dinlenecekti.

Zekeriya Öz: Özgürlüğün kıymetini bilin

“Bir dakika bunları avukatıma söyleyin. Kendisine veriyorum” diyerek telefonu avukatı Şaylan Çığgın’a uzattı. Heyecanlanmıştı. Avukat, “Tamam, anlaşıldı. Tabii tabii o gün o saatte Cem Bey ile birlikte geleceğiz” dedi. Cem Bey, ne olduğunu, niçin çağrıldığını öğrenmek istiyordu. Avukatı, “Cem Bey, o kadar heyecanlanacak bir şey değil. Siz sanık değilsiniz, tanıksınız” dedi. Uzan’ı yatıştırmaya çalışıyordu. Cem Bey, bardağındaki sudan içti. Biraz rahatlar gibi oldu. Zekeriya Öz’ün tanık olarak ifadesine başvurması bile korku yaratmaya yetiyordu. Savcı Zekeriya Öz, değişik konularda Cem Uzan’a sorular sordu. Sorgunun sonuna gelindiğinde, “Cem Bey, bakın sağlığınız yerinde, her şeyden önce özgürsünüz. Bu özgürlüğün kıymetini bilin” dedi. İşte, o an alarm zilleri çaldı… 5.5 yıllık “Ev hapsi”nin sonuna gelinmiş ve yeni bir dönemin hazırlığı başlamıştı.

YORUMLAR 11
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    ya bu adamin gozleri bile ben hirsizim diye bakiyo . tam 10 yildir her telden dem vuruyor malum bu senenin modasi cemaat o da modaya uyup eski basbakana yeni cumhur baskanina mesaj yolluyor kucuk aklina gore cem uzan olaylar ilk basladiginda cemaat kadar guclu idi ulkede dosyasini tutmadigi dinlemedigi zayif yani olmayan burokrat kalmamis idi adamin amma akp baska idi tamamen yeni yuzler acigi fazla olmayan kisilerden olusuyoidi uzan in elinde fazla bi santaj unsuru da yok idi amma son 25 yilda bi gelenek olusmus idi ulkede hukumetler en fazla 2 yila dusuyodu iste uzan bunu bildiginden erdogana horoz gibi dikleniyodu hem parasina hem elindeki santaj bilgilerine hem medyasina ve satin aldigi siyasilerin yapacagi yardimlara cok guveniyodu iste hesaba komadigi imkansiz olan o sey gerceklesdi erdogan buyudukce buyudu 2009 larda bile ya giderise dedi bakti ki olmayacak kacti gitti simdi elinde kalanlari dunyanin hic bi yerinde donderemiyor akp ile yapacagi 1 baris operasyonu ile ise baslar akp gidince de yeni gelen ile anlasip eski duzene d
    Cevapla
  • emre başaran 9 yıl önce Şikayet Et
    emre. bu hırsız uzan'ı dinlemek bile vakit kaybı haber değeri bile yok....
    Cevapla
  • Uğur YAZICI 9 yıl önce Şikayet Et
    Taraf derken. Cem Uzan kimin tarafında???buna açıklık getirmek gerekir ayrıca Cem Uzan diyor ki savcı Zekeriya Öz beni tehdit etti ben de kaçtım...Ben de inandım buna kuşlar bile güler cem uzan...Paralel yapıya şu kadar para vereceksin diye tehdit etmiş olabilir mesela,gazetelerden okuduğumuz metro turizmin sahibini silahlı terör örgütü kurmakla 138 sene içeri atanlar gibi olmuştur...Paralel dinler,suç senaryosunu hazırlar gerekli olan polis,savcı,hakim ve mahkemeyi kurar o gün kararı çıkarır ne olduğunu anlayamadan içeridesin..Tahminen cem uzan da böyle bir tezgaha geldiğini ima etmektedir...
    Cevapla
  • hakan kartal 9 yıl önce Şikayet Et
    vah vahhh. oy oy oy kim ağlattı seni seni mağdurmu ettiler biri bişey derse tükür yanıma kaç:))) kimlerin ahını aldın bu memlekette gelde seçimlere gir muhalefet olursun bizim muhalefetten farkın yok bu ülkenin muhalefetinin kriterleri belli:)))))
    Cevapla
  • ramazan korkut 9 yıl önce Şikayet Et
    artık daha ıyı anlıyorum. yazık olmuş 40.000 kişiyi besleyen cem uzana, bir an önce cemaat ve paralel mağdurlarının mağduriyetini giderecek bir düzenlemeye gitmek gerekiyor, cem uzanın cemaat paralel mağduru olarak yeniden gündeme alınması ve kaçtığı yerden türkiyeye getirilmesi gerekiyor, kaldığı yerden devam etmesi için, gerçekten büyük zulümler yapıldı geçen sürede, haksız yere masum insanları kodese tıkadılar, yargısız infaz, ancak paralelden kendisini kurtaran yargının artık hakkı yerine getireceğine inanıyoruz, cem beyin bir an önce türkiyeye getirilmesi, cemaat mağduru bütün siyasi yasaklıların ve paralelin neden olduğu yargılamalardan doğan mağduriyetlere son verilmesi gerekiyor, bu arada bizi de düşünürsünüzparalel mağduru olarak, komşuda pişer bize de düşer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı