Bedrettin Dalan'ın talebi reddedildi

Ergenekon sanığı Bedrettin Dalan’ın, dava kapsamında hakkında çıkarılan yakalama kararının kaldırılması ve beraat talebi reddedildi.

Bedrettin Dalan'ın talebi reddedildi
Bedrettin Dalan'ın talebi reddedildi
GİRİŞ 20.08.2014 15:38 GÜNCELLEME 20.08.2014 15:38
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Bedrettin Dalan’ın avukatı Celal Ülgen'in, İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yaptığı yakalama kararının kaldırılması talebi yaklaşık 1 ay sonra reddedildi. Avukat Ülgen’in müvekkili hakkında beraat kararı verilmesi talebinin de reddedildiği belirtildi. Mahkeme, Dalan’ın savunmasının delil mahiyetinde olduğunu, bu nedenle savunma yapmadan beraat kararı verilmesinin hukuka uygun olmadığını kaydetti.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA

Yakalama kararının kaldırılması talebi ise “Yakalanması halinde sanığın mahkeme huzurunda savunmasının alınmasından sonra yargılama, dosya kapsamındaki deliller, bilgi belgeler ile savunmanın içeriği dikkate alınarak üzerine atılı suçlarla ilgili serbest bırakılması veya tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesi gerektiği” gerekçesiyle reddildi.

Dalan’ın Türkiye’ye gelmesi durumunda bu suçtan tutuklanmayacağı konusunda kendisine yasal güvence belgesi verilmesi talebini de mahkeme kabul etmedi.

YORUMLAR 3
  • Temiz Bey 9 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada bukadar zaman yaşamaya hangi para dayanır !. nerden geliyor bu paranın kaynağı ?
    Cevapla
  • osman çıtak 9 yıl önce Şikayet Et
    TAKDİR-İ İLAHİ. Sen misin Özal'ı arkadan hançerleyen....İstanbulluları Özal'a küstürmek için vesayetçilerle yaptıkların elbet bir gün ortaya çıkacak ama sen asla ortaya çıkamayacaksın! Yediğin haram paralarla nereye kadar gidebilirsin?
    Cevapla
  • Keçi KEÇİ 9 yıl önce Şikayet Et
    İSTANBUL... İSTANBUL... AZİZ İSTANBUL.... Seni bir zamanlar kimler idare etmiş! F.S.M.Han yakamıza yapışmaz inş Ruh-i Mahşer'de!...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı