HSYK'da paralel plan deşifre oldu

Paralel yapı, HSYK üyeleriyle yargı üzerinde kurduğu vesayetini sürdürmek için yeni taktikler geliştiriyor.

HSYK'da paralel plan deşifre oldu
HSYK'da paralel plan deşifre oldu
GİRİŞ 20.08.2014 15:52 GÜNCELLEME 20.08.2014 15:56
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndaki (HSYK) üyeleriyle yargı üzerinde vesayet oluşturan paralel yapı, bu etkinliğini sürdürmek için 12 Ekim'de yapılacak seçimlere yönelik yeni taktik ve ittifaklara yöneldi. Her gün yeni bir tezgahı ortaya çıkan yapının son planının ise bağımsız adaylarla oyları bölmek olduğu öğrenildi. Paralel yapı, hakim ve savcıların her aday için oy kullanabileceği seçimlerde oyların dağılmasını sağlayarak Kurul'a daha çok üye yerleştirmenin planlarını yapıyor. 2010'da 7 ismin seçildiği adli yargı seçimlerinde 5 binin üzerinde oy alan isimler HSYK üyeliğine seçildi. 3 ismin seçildiği idari yargı seçimlerinde ise 650 oy kurul üyeliği için yeterli oldu.

BARAJI DÜŞÜRME PLANI

Ancak paralel yapı, YARSAV'ın listesindeki isimlerin yanı sıra çok sayıda bağımsız adayının seçime girmesi için çalışma yürütüyor. Böylece oylar dağılacak ve üyelik için 3 bin civarında oy yeterli olacak. Çok sayıda bağımsız adayı çıkarmayı amaçlayan çete, 5 binin üzerindeki seçim barajını 3 binlere çekerek blok oylarıyla paralel hakim ve savcıları bu sayede Kurul'a taşıyabilecek. Yapı, bu şekilde daha fazla adayını Kurul'a seçtirmenin planını yaparken, HSYK'daki hakimiyetini yitirmemeyi hesaplıyor.

İTHAL ADAY TAKTİĞİ

Paralel yapının bir başka seçim taktiğinin ise kendilerinden olmayan adayla seçime girmek olduğu ifade ediliyor. Vesayetini sürdürmek isteyen yapı, kendilerine yakın olmayan ancak yararlı olacabilecek adaylarla da daha çok oy almayı planlıyor. Sosyal medyayı aktif kullanan popüler yargı mensupları da paralel çetenin kıskacında yer alıyor. Çete, yargı mensuplarının internet sitesi olan Adalet.org'da aktif olan ve karşılık bulan hakim ve savcılara da göz dikti. Popüler yargı mensuplarını yanlarına çekmeye çalışan yapı, adaylarını buralardan da belirliyor.

YARSAV İLE EL ELE

HSYK seçimlerini 'ölüm-kalım' savaşına olarak gören paralel yapı, tek başına seçimi kazanmasının mümkün olmadığını anlayınca YARSAV ile işbirliğine soyundu. YARSAV yönetimine sızan paralel yapı, hem kendi adayları için hem de liste için oy istiyor. YARSAV ile el ele veren paralel yapı, hem listedeki kripto adaylarını hem de bağımsız adaylarını Kurul'a seçilmesinin hesabını yapıyor.

DEŞİFRE OLANLAR BAĞIMSIZ

YARSAV'ın listesini açıklamasının ardından HSYK seçimleriyle ilgili ikinci adım, cemaate yakın hakim ve savcılardan geldi. Bazı hakim ve savcıların, YARSAV listesini 'paralel' iddialarından kurtarmak için seçimlere bağımsız girme seçeneği yürürlüğe konuldu. Adaylığını açıklayan ilk isim ise HSYK 2. Daire Başkanı Nesibe Özer oldu. Öte yandan, korsan bildirilerle gündeme gelen 3. Daire Başkanı Ahmet Hamsici, hakim ve savcıların atamalarına 'kıyım kararnamesi' diyerek istifa şovu yapan Teoman Gökçe'nin de adaylığını açıklaması bekleniyor.

HER YOLU DENİYORLAR

HSYK'daki etkinliğiyle yargı üzerinde vesayet oluşturan parelel yapı, etkinliğini sürdürmek için her yolu deniyor. Seçim öncesi çeşitli taktikler belirleyen yapı, daha önce adeta düşman olarak gördüğü oluşumlarla ittifak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: Osman Özgan - Yenişafak

YORUMLAR 20
  • cevherkul 9 yıl önce Şikayet Et
    Acımadan . dağıtmak lazım tüm adalet mekanizması asli görevine dönene kadar içerde ki siyasi, şahsi görüşlü görevliler tespit edilip görevlerinden uzaklaştırılmalıdır. Adalet herkese eşit mesafede uygulanırsa vardır yoksa düzeltmek hükümetin asli görevidir....
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    havanda su dovuluyor. bence hasan karakaya abimizin yazisni okursaniz nerelerde gezdigimizi altimizdak tahta mi kaya mi var anlarda dikkatli nefes alir oyle konusuruz Hayal aleminde geziyoruz malesef
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    bence ordudan emekli pasalar. sizlerinde soyleyecek sozunuz olmasi gerekir yaniniza kosan hukukcular nerede kayip mi oldular zaman simdi gerisi bos bence
    Cevapla
  • kaan dobra 9 yıl önce Şikayet Et
    Paralelci Ali kardeş. Size anlatılan masalları nasılda hemen kabullenmiş ve benimsemişsin , senin gibi kalp gözü kapanmışların da inşallah Cenabı Hak en kısa zamanda gözünü açar...Sana şu anda verebileceğim en iyi recete bu...kal sağlıcakla
    Cevapla
  • yusuf KaRa 9 yıl önce Şikayet Et
    Bilirkisi.... ali yilmaz... secimlerde chp mhp cemaat ittifakini ne diyeceksin?onu da mi derin devlet ya da Ergenekon yapti! :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
AK Parti’den İstanbul’a 5 yıl sonra bile icraat! İmamoğlu'nun açtığı metro Topbaş'ın eseri