HDP'den Kumburgaz'daki kayıp yakınlarına ziyaret!

HDP'li Yüksekdağ ile Sebahat Tuncel, Kumburgaz'da deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 5 gencin ailelerini ziyaret etti.

HDP'den Kumburgaz'daki kayıp yakınlarına ziyaret!
HDP'den Kumburgaz'daki kayıp yakınlarına ziyaret!
GİRİŞ 21.08.2014 00:05 GÜNCELLEME 21.08.2014 01:05
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

HDP heyeti, Kumburgaz Kamiloba sahiline gelerek, gençlerin aileleriyle görüştü. Kaybolan gençlerden Mikail Çelik'in babası Mahmut Çelik, Sebahat Tuncel'i görünce "Getirdin mi beş tane yavrumu, hani neredeler" diyerek feryat etti.

Tuncel ile bir süre konuşan Mahmut Demir, "1 tane değil 5 tane, Tuncel hanım ben biliyorum. Zamanından beri seni tanıyorum. Bize yardım edin ne olur" diyerek yardım istedi. O sırada Mikail Çelik'in annesi Mine Çelik de Nursel Aydoğan'a, "Çocuğumu bulun" diyerek feryat etti. Anne Çelik'e sarılan Aydoğan onu sakinleştirerek sandalyeye oturttu.
 
 "VALİLİK DE, BİZ DE, HERKES İLGİLENİYOR"
 
Konu hakkında açıklamada bulunan Sebahat Tuncel, "Havadan ve karadan arama çalışmalarına katıldıklarını ifade ettiler. Şöyle bir sorun var. Çok geç haberleri olmuş. Burada çok ciddi bir ihmal var. Buraya işleten kişi zamanında bilgi verse, 2 saatliğine kiralamışlar. Böyle olunca bu durum aramayı güçleştiriyor. Şuan hem havadan hem de karadan aramalar yapılıyor. Sağ salim gelmelerini umuyoruz. Bu kadar uzun bir süre olunca bir de o gün rüzgar vardı, meteoroloji de uyarıda vardı. Daha uzak bir yere sürüklenme durumları olabilir, biz de takip ediyoruz. Yani Allah'tan umut kesilmez. Bazı şeyler insanın bilgisi dışında da gelişebiliyor. Mesela gerçekten bu ihmalkarlık olmasa anında bilgimiz olsaydı, belki bu iş olamayacaktı. Şuanda İstanbul Valiliği ile de irtibat halindeyiz. Onlarda açıklama yaptılar. İlgileniyorlar, bizde ilgileniyoruz. İşte hem AFAD hem sahil güvenlikten hem de diğer yerlerden arkadaşlar çalışmaya katılıyorlar. Bekleyeceğiz" dedi.
 
"BUNDAN SONRA YÜRÜTÜLECEK ÇALIŞMALAR HAYATİDİR"
 
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise "Bütün aile fertlerinin acısını paylaşıyoruz. Elbette yine sizin de ifade ettiğiniz gibi Allah'tan umut kesilmez. Biz kardeşlerimizin bulunabilmesi onlara ulaşılabilmesi için bundan sonra yürütülecek çalışmaların çok hayati olduğunu düşünüyoruz. Bu endişeli günlerimizde bir arada olmak birbirimize tutunmak ve çaba göstermek her şeyden daha önemlidir. Burada önemli olan şey şudur. Çeşitli olaylarda devletin tüm imkanları devreye girerken, bu kayıp olayında aynı duyarlılığı ve hassasiyeti göremiyoruz. Sizin isyanınızın haklı ve insani bir isyan olduğunu biliyoruz. İnsani bir çağrı bu aynı zamanda. Ancak 5 genç insanın yaşamı ve hayatı var. Aynı hassasiyeti ve duyarlılığı halkımızın devletten beklemesi kadar doğal bir şey olamaz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 10
  • Hasan KARA 9 yıl önce Şikayet Et
    Her Fırsatta Devleti Suçla. yeni yetme eş genel başkan bayan, devletin ve sivil kurtarma ekiplerinin o kadar seferberliğine rağmen, sabahat tuncer kadar bile olamamış dayanamamış devleti suçlamış, "çeşitli olaylarda devletin tüm imkanları devreye girerken bu kayıp olayında aynı duyarlılığı ve hassasiyeti göremiyoruz." diyerek hezeyanlarını dile getirmiştir. eskiden böyle bir seferberliği hayal dahi edemezdi. ancak nankörlükte sınır tanımayan bu bayan insanın midesini bulandırıyor.
    Cevapla
  • fatihprof 9 yıl önce Şikayet Et
    ne arıyorsun orda. defol git oradan, kürtlerle türkleri düşman etmeye çalışıyorsunuz.
    Cevapla
  • alp alper 9 yıl önce Şikayet Et
    vatan hainleri. bu hain vatansızlara asla yüz vermemeli...kürt halkı onurlu ve gururlu bir millettir. pkk zihniyeti yahudi menşeli olup, ermeni ve yezidi işbirliğidir.
    Cevapla
  • İsmail Aga 9 yıl önce Şikayet Et
    bdp liler kime ne zaman gideceğini iyi bilir. Pkk sempatizanı varsa ortalığı karıştıracak prokatif bir konu ise bdp li oradadır. Neyi savunuyorsunuz? Helal olsun bdp diyebilecek özgürlüğü sana AKP vermiş.Susta otur keyfini çıkar.Milleti zıvanadan çıkarma gece yarısı.
    Cevapla
  • osmanmert 9 yıl önce Şikayet Et
    Kural tanımazsan. sonuç gayet normal. işletmecinin suçu yok. suçlu olan kayıp 5 genç.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Türkiye'den bir şehir var! İşte Dünyanın en iyi mimarisine sahip 25 şehri...