Mardin ve Batman savaş alanı!

Lice'deki heykelin kaldırılması Batman ve Mardin'in Kızıltepe ilçesinde düzenlenen yürüyüşlerle protesto edildi.

Mardin ve Batman savaş alanı!
Mardin ve Batman savaş alanı!
GİRİŞ 20.08.2014 20:18 GÜNCELLEME 20.08.2014 20:18
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Başkanlığı, Barış Anneleri İnsiyatifi, TUHAD-DER ve MEYA-DER üyelerinin bulunduğu bir grup, Lice'deki heykelin kaldırılması protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Urfa Caddesi'nden, İpekyolu'na kadar yürüyen grup, burada basın açıklaması yaptı. Ancak açıklama sırasında, gruptakilerden bazıları çevrede güvenlik önlemi alan polise taş ve havai fişeklerle saldırıda bulundu.

Bunun üzerine polis, gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu.

Batman'da ise Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen yürüyüşün ardından, Salih Özdemir Parkı'nda basın açıklaması yapıldı.

HDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, burada yaptığı açıklamada, Lice'deki heykelin indirilmesinin saygısızlık olduğunu ileri sürerek, olaylar sırasında ölen kişinin hesabını soracaklarını söyledi.

Türkler ve Kürtlerin birbirini anlaması için yeni köprüler kurulması gerektiğini ifade eden Ata, "Ama köprüler kurmak yerine var olan bütün bağları kesmek, ortaya konulan iradenin ve çözüm iradesinin altına bomba yerleştirmek kimsenin haddi olmamalıdır" diye konuştu.

Açıklamanın ardından grup dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • orhan 3755 9 yıl önce Şikayet Et
    insanlıktan çıkmışlar!. bunlar iyilikten-açılımdan anlamazlar.insan olanlar insan haklarından anlar.bunlar insan değiller.
    Cevapla
  • depar atar 9 yıl önce Şikayet Et
    isin dogrusu. aslinda bu sekilde gosreide tarumar edilen sehirlere hizmet goturmeyecek devlet kendi viranelerinde kendileri yasayacak bunlara mustahap
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?