Bakan Eker Safranbolu'ya hayran kaldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ailesiyle birlikte geldiği Safranbolu’da, Arasta Çarşısı esnafını ziyaret etti.

Bakan Eker Safranbolu'ya hayran kaldı
Bakan Eker Safranbolu'ya hayran kaldı
GİRİŞ 20.08.2014 23:36 GÜNCELLEME 20.08.2014 23:36

Safranbolu Arasta Çarşı ziyaretinin ardından Safranbolu Belediye Başkanlığı'na ziyarette bulunan Bakan Eker, “Safranbolu muhteşem bir şehir, böyle bir şehir yok” dedi.
Safranbolu’nun İpek Yolu güzergahında olan muhteşem bir yer olduğunu ifade eden Bakan Eker, “Bu güzel şehir ne kadar güzel korunur, ne kadar güzel muhafaza edilirse ve bugünün değeri ile bugünün kültür değerleri ile ne kadar özdeşleştirilirse gelecek nesiller açısından o kadar yararlı olur. Nasıl Osmanlı’da halk, çocukları için gelecek nesilleri için çınar ağacı dikmişlerse ve bununla birlikte 400-500 yıllık tasavvur oluşturmuşlarsa bizler de bu şekilde hareket etmeliyiz. Yani gelecek nesillere bu kültürlerimizi ulaştırmalıyız. Safranbolu da gerçekten bir kültür mirası olarak yaşatılması gereken en önemli şehirlerimizdendir. Safranbolu Belediye Başkanımız da bu konuda gerçekten çok özverili bir şekilde çalışmaları sürdürmektedir. Bu, şehri gezerken gerçekten çok güzel bir şekilde fark ediliyor” diye konuştu.

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy ise, Bakan Eker’e, belediyecilik anlamında ve kültürel anlamda Safranbolu’da yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler vererek, “Safranbolu, dünyanın en iyi korunmuş 20 kentinden birisidir. Dünya Miras Alanları tarafından da bu ilan edilmiştir. Avrupa Konseyi tarafından 2011 yılında Şeref Diploması ile 2012 yılında da Şeref Bayrağı ile ödüllendirilmiş Avrupa kriterlerine uygun alt yapı hizmetlerinden, kent standartlarına sahip olduğumuz belgelenmiştir. Bunun yanında Safranbolu, Türkiye’de kültür turizminin üç ana merkezinden birisini oluşturmaktadır. İstanbul Efes Bölgesi ve Safranbolu Kapadokya Bölgeleri Türkiye’nin en aktif kültür turizmi yapan bölgeleridir. Geçtiğimiz yıl itibariyle Safranbolu’da konaklayan 270 bin turistimiz olmuştur. 3 bin 300 yatak kapasitesine sahibiz ve doluluk oranımız da yıl ortalamasına göre yüzde 50’dir. Yine günü birlik olarak 750 bin turistimizin geldiğini tahmin ediyoruz.

Safranbolu sadece şu anda gördüğümüz kültür dokusu ile değil yakın civardaki kanyonları ile yine ormanları ile de meşhur olan bir özelliği vardır. Belediyecilik anlamında ise Safranbolu’muz; 2009 yılında bütçe büyüklüğümüz 13 milyonken bu rakamı 2014 yılında 35 milyona çıkarttık. Belediyemizin alt yapısı tamamlanmış durumda. Yol, içme su, kanalizasyon hizmetleri tamamlanmış durumda. Biz bundan sonra peyzaj uygulamalarımıza, yeni yerleşim alanlarına alt yapı hizmetlerine olanak sağlama çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in Safranbolu’yu ziyaretinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, Karabük İl Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, Karabük İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cemalettin Çataklı ve AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar da yer aldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'le görüştü! 'Hazırız' mesajı!