İşler'den yaralı Gazzeliler için açık kapı

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Bundan sonrada şartlar elverdiği sürece yaralıları getirmeye devam edeceğiz.” dedi.

İşler'den yaralı Gazzeliler için açık kapı
İşler'den yaralı Gazzeliler için açık kapı
GİRİŞ 20.08.2014 23:54 GÜNCELLEME 20.08.2014 23:59

  İsrail’in Gazze’ye düzenlediği operasyonlarda yaralanan 14’ü çocuk 23 yaralı tedavi edilmek üzere askeri uçakla İstanbul’a getirildi. Yaralıları havalimanında karşılamaya gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, “Bundan sonrada şartlar elverdiği sürece yaralıları getirmeye devam edeceğiz.” dedi.

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği operasyonlarda yaralanan 1’i kadın, 14’ü çocuk 23 yaralı, Telaviv’e gönderilen Türk Hava Kuvvetleri’ne ait C130 tipi ambulans donanımlı askeri uçakla İstanbul’a getirildi. Yaralıları taşıyan uçak, 21.30 sıralarında Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yaptı. Yaralılar havalimanında hazır bekletilen ambulanslarla Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. 

Yaralıları havalimanında karşılamaya gelen Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, basın açıklaması yaptı. Uçakta çok sayıda yaralı çocuk bulunduğunu ve durumun içler acısı vaziyette olduğunu belirten Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, şartların uygun olması halinde yaralıları getirmeye devam edeceklerini söyledi. Birleşmiş Milletler’i ve uluslararası camiayı eleştiren İşler, “Askeri uçakla 23 tane yaralıyı birden getiriyoruz. Bundan sonra da yine şartlar elverdiği müddetçe yaralıları getirmeye devam edeceğiz. Tabiki savaşın çok ciddi kalıntıları var. Bu savaşta binlerce masum insan, çocuk öldü. Burada örneklerini görüyoruz. 1 haftaya yakın ateşkes sözkonusuydu ama dün itibariyle saldırılar yeniden başladı. Malumunuz uluslararası camia, Birleşmiş Milletler şuana kadar bir adım atmadı. Cılız açıklamaların ötesine geçemediler. Güçlü bir açıklama sadece Birleşmiş Milletler’in okulu vurulduğu zaman bir açıklama geldi. Maalesef İsrail sözkonusu olduğu zaman bütün uluslararası kamuoyuda kör ve sağıra oynuyor. Dolayısıyla bu saldırılarda devam ediyor.” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!