Ermenistan'da cuma namazı kılmak istiyorlar

Iğdır'daki bazı STK'lar, Ermenistan'ın başkenti Erivan'daki Gök Mescit'te cuma namazı kılmak için Dışişleri Bakanlığı'na başvurdu.

Ermenistan'da cuma namazı kılmak istiyorlar
Ermenistan'da cuma namazı kılmak istiyorlar
GİRİŞ 21.08.2014 14:01 GÜNCELLEME 21.08.2014 17:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

 Iğdır'daki bazı dernek ve sivil toplum kuruluşları, Ermenistan'ın başkenti Erivan'daki Gök Mescit'te cuma namazı kılmak için Dışişleri Bakanlığı'na resmi başvuruda bulundu.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Başkanı Göksel Gülbey, 11 dernek ve sivil toplum kuruluşu adına düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin Ermeni vatandaşlara yönelik dini törenlere katılma hakkı tanıdığını söyledi.

Aynı haktan Türk vatandaşlarının da yararlanması gerektiğini belirten Gülbey, Türkiye'nin bu anlamda iyi niyet gösterdiğini ve aynı davranışı Ermenistan'dan beklediklerini ifade etti.

Bu anlamda Ermenistan'a gidip cuma namazı kılmak istediklerini vurgulayan Gülbey, "Hoşgörü niyetini göstermesi için Ermenistan'a fırsat doğmuştur. Erivan'dan göçe zorlanan Müslüman Türk ailelerinin torunları olarak tarihi Gök Mescit'te cuma namazı kılmak istiyoruz. Bu konuda da Ermenistan devletinden hoşgörülü davranmasını beklemekteyiz" dedi.

Gülbey, konuyla ilgili girişimlere başladıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"İbadetimizi Ermenistan'da gerçekleştirmek için Dışişleri Bakanlığı'na resmi başvuruyu yaptık ve gerekli izinin alınmasıyla Ermenistan'a gideceğiz. Türkiye'de Ermeni cemaati özgürce ve güvenli bir ortamda ibadetlerini gerçekleştiriyor. Bizler de atalarımızın zorla göç ettirildiği topraklarda namaz kılmak istiyoruz. Ermenistan devlet yetkililerinden hoşgörü bekliyoruz. Ülkemizdeki Ermeniler, ibadetlerini güven içinde yapabiliyorsa bizler de yapabilmeliyiz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • murat ethem 9 yıl önce Şikayet Et
    BENİM YÜREĞİM IRKIM İÇİN DEĞİL DİNİM İÇİN ATAR. cuma namazını keşke mescidi aksada kılabilseydim... Irkçılık yapan, ırkçılık için savaşan ve ırkçılık uğrunda ölen, bizden değildir. (Hadisi Şerif)
    Cevapla
  • temel candan 9 yıl önce Şikayet Et
    tam bir turnusol olcak. merakla bekliyoruz gorecegiz bakalim sonucunu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…