O heykeline basan askere şok!

PKK’lı terörist Mahsum Korkmaz heykelinin üzerine basarak fotoğraf çektiren asker hakkında, disiplin soruşturması başlatıldı.

O heykeline basan askere şok!
O heykeline basan askere şok!
GİRİŞ 21.08.2014 17:40 GÜNCELLEME 21.08.2014 18:35
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Diyarbakır’ın Lice İlçesi’nde PKK mezarlığına dikilen terörist Mahsum Kokmaz heykelinin kaldırılması sırasında çıkan ve 1 kişinin öldüğü olayların ardından, aralarında Diyarbakır Barosu, İHD, Tabip Odası, KESK gibi sivil toplum örgütleri bir araya gelerek olayları değerlendirdi. Sivil toplum örgütleri adına konuşan Baro Başkanı Tahir Elçi, heykel yıkılmadan önce devlet yetkilileri ve parti temsilcileriyle görüştüklerini, olayı sağduyu şeklinde çözmeye çalıştıklarını, fakat bundan başarılı olamadıklarını ifade etti.

"ÇİRKİN VE KABUL EDİLEMEZ"

PKK’lı Mahsum Korkmaz’ın heykelinin indirilmesi sırasında bir askerin, heykelin kafasına basarak fotoğraf çektirip, sosyal medyada paylaşmasının ardından yaşanan rahatsızlığı Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ile paylaştıklarını dile getiren Elçi, Kıraç’ın o asker hakkında idari ve disiplin soruşturması başlattıldığını söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 27
  • Samet BİLEK 9 yıl önce Şikayet Et
    Yazıklar olsun. Adamlar oraya PKK heykeli dikmiş, siz kalkıp ona bir şey diyeceğinize Nasreddin Hoca misali, hırsızı değil de ev sahibini suçluyorsunuz. Yazık...
    Cevapla
  • Serif GULİSTAN 9 yıl önce Şikayet Et
    Planlı programlı ama çok basit bir provokasyon. Bunların planları bu kadar mı basitleşti!!??. Heykelin dikilmesi bir provokasyon olduğu besbeli, ardında askerin onu basması tamamen provokasyonun ikinci ayağı, ordaki asker masum değil, ona yaptırılmıştır. Bu harekete karşı çıkanıda, a a siz teröristi mi destekliyorsunuz diye ucuz edebiyat yapacaklar, buda provokasyonun üçüncü ayağı ve arkası gelir gider. Ama provakasyonun finalı da bir Atatürk'ün heykelinin yıkılması. Bu daha kalmış, zamanı gelince bu da olacak. Pensilvanyadan işaret bekliyorlar. Benim gibi bir vatandaş da bunu algılayıp tahmin ediyorsa, devlet erkanı bunu haylı haylı bilmesi lazım. Bence heykellerde de onlar için ekmek kalmadı. Zaten halk heykellerden bıkmış usanmış. Halk heykel savaşı yapmaz. Ama saltanatları ellerinden gidenler her türlü yolu deniyor, belki tuıtar diye. Yaptıkları her plan başlarına dolaniyor, yaptıkları planlı beddualar dönüp dolaşıp sahibini buluyor. İnsan; ehli erdem, ehli mürüvvet, şerefli, itibarlı olmak için dürüst olması lazım. Çöplerde bunlar aranmaz. Dürüst olun dürüst, ama nerdeee!?
    Cevapla
  • Rahime 9 yıl önce Şikayet Et
    Ayağına sağlık. Bastıysa bastı nolmuş? bayrak indirilmesi, yol kesmeler, vs bu millet o kadar çok provokasyonu sinesine çektiki bu bişey değil yani.
    Cevapla
  • zeynep türkoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    erdoganın arkandayım. nerde cemaat varsa onları bitir çünkü onlar vatanın ne olduğu anlayamamış vatanadaşlara "sen bunu yaparsan o da bunu yapar" diyecek kadar cahiller.abim cemaat abisi onu cok sevsemde vatanımı ondan daha çok seviyorum.
    Cevapla
  • Çetin Ceviz 9 yıl önce Şikayet Et
    ülkede yıkılması ve üzerine ayakla basılması gereken o kadar çok heykel (put) var ki. o putlar yıkılmadıkça bu askerin puta basıp basmaması hiç bir şey ifade etmiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı