Hemzemin geçit için YHT'yi durdurdular

Sakarya'nın Geyve'de vatandaşlar hemzemin geçidin kapatılmasınına tepki gösterirken YHT raylarına oturarak eylem yaptı.

Hemzemin geçit için YHT'yi durdurdular
Hemzemin geçit için YHT'yi durdurdular
GİRİŞ 21.08.2014 21:51 GÜNCELLEME 21.08.2014 21:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

 SAKARYA'nın Geyve İlçesi Alifuatpaşa Mahallesinde vatandaşlar hemzemin geçidin kapatılmasınına tepki gösterirken Yüksek Hızlı Tren (YHT) raylarına oturarak eylem yaptı. 3 kişinin gözaltına alındığı eylem nedeniyle yaklaşık 20 dakika YHT seferleri aksadı. 

İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren hattının Geyve İlçesi Alifuatpaşa Mahallesinde bulunan hemzemin geçidi TCDD tarafından kapatılması nedeniyle mahalle halkı raylara oturarak eylem yaptılar. Kontrolsüz olan hemzemin geçitte bir görevlinin düdük çalarak trenin geldiğini uyardığı haberlerin ardından TCDD hemzemin geçidi tehlike arz ettiği için kapattı.

Vatandaşlar başka bir yaya yolunun olmadığını dile getirirken raylara oturarak Yüksek Hızlı Trenin geçişine engel oldular. Yaklaşık 20 dakika boyunca tren geçişini engelleyen vatandaşlara İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından müdahale edildi. Yapılan müdahalenin ardından 3 kişi gözaltına alınırken, vatandaşlarda eylemi sonlandırarak YHT hattından ayrıldılar. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • hursit dilaver 9 yıl önce Şikayet Et
    gönlünüz hoş ola,cumanız hayırlı ola. öyle yüksek hızlı tren falan yaparsan, başına iş alırsın. sana mı kaldı bu işler. ''yok 3. köprü,yok dünyanın en büyük havalimanı,yok nükleer santral ya da izmir otoyolu..bırak bu işleri. göz boyama bunlar. milleti kandırmak..yemeyiz bunları'' diyerek cuıma vaazımızı tamamlıyalım da CHP ve erlerinin gönlü hoş olsun antalyanın 40 derece sıcağında biraz serinlesinler...yerli malı yurdun malı ,Beykoz kundra bu milletin neyine yetmiyor..diyerek de weahsibatılıconun nass'ını sona erdirelim.
    Cevapla
  • erdal 9 yıl önce Şikayet Et
    bolgede yasam var ise hem raylarin etrafi guzelce orgu ile kapatilmali giris kesinlik ile olmamali . hemde arac ve yaya lar icin alt ust gecitler olmali yoksa proje yarim demek olur dusunun ki sizin mahalleden geciyor ve okul yolun diger yaninda kaciniz cocugunu gonul rahatligi ile okula yollar
    Cevapla
  • nizam-ı cedit 9 yıl önce Şikayet Et
    haklı adamlar geçitlerini yapacaksınız.. treni geçirdin her şey bitiyor mu .. millet mağdursa o ilçenin yönetimi niye işini yapmıyor kardeşimmm günlerdir insanları çileden çıkarıyorsunuz niye kardeşim illa şikayet mi etmek gerekiyor? o kaymakam belediye başkanı ilçeyi gezipte sorunlarını görmüyor mu anlamıyor mu lanet olsun defolsun öyle idareci...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
Konya Büyükşehir ve Karatay Belediyesi’nden tarihi proje