İçişleri'nden devrim gibi soyadı düzenlemesi

'Küçük düşüyorum', 'mutsuzum' diyen vatandaş, Nüfus'a vereceği bir dilekçeyle soyadını değiştirebilecek.

İçişleri'nden devrim gibi soyadı düzenlemesi
İçişleri'nden devrim gibi soyadı düzenlemesi
GİRİŞ 22.08.2014 10:12 GÜNCELLEME 22.08.2014 10:43
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Coşkun Serçe'nin haberi

İçişleri Bakanlığı, 1935'te yürürlüğe giren soyadı kanununda değişikliğe gidiyor. Mevcut uygulamaya göre; önünde mahkeme kararı gibi ağır bürokratik engeller bulunan 'soyadı değiştirme' işlemi, artık bir dilekçeyle halledilebilecek.

Ekim ayında TBMM'ye sevk edilmesi planlanan tasarıyla 'malgil', 'odun', 'kavakaltındayanyatan', 'sığırcı', 'kızkaçıran' gibi edebe aykırı ve gülünç soyadları nüfus müdürlüklerine yapılacak başvuruyla değiştirilebilecek. Bakanlığın mutluluk merkezli düzenlemesi iki yıl yürürlükte kalacak. Kanunun kötüye kullanımını önlemek içinse toplum içinde küçük düşürücü, gülünç ya da edebe aykırı soyadı taşıyanların başvuruları değerlendirmeye alınacak. (AKŞAM)

YORUMLAR 6
  • LonMan 9 yıl önce Şikayet Et
    herkes degisterebilmeli. dunyaya gelirken adimizi kendimiz koymuyoruz. Birey 18 yasina geldigi zaman adini degistirebilmeli. Ingilterede istedigin zaman ve istedigin kadar degisterebiliyorsun. Orada memleket batmiyor burada da batmaz. Orada da dolandirici var burada da. Zaten camiyi calacak kilifini hazirlar. isim bahane olur. Artik kendi milletine guvenen bir devlet olmali. Onlari potansiyel suclu ya da suc isleyecekmis muamelesi yapmamali.
    Cevapla
  • Ahmet Beşikçioğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    İsim de değiştirebiliyor muyuz?. Yahu ben adımı sevmiyorum adımızı da değiştirebiliyor muyuz? Ya Bülent Ersoy değiştirsin yahut ben değiştireceğim...
    Cevapla
  • Sefa1903 9 yıl önce Şikayet Et
    Çok iyi olur. Bizde 3 yıl önce soyadımızı değiştirmiştik ama Mahkeme kararı süreci çok uzun sürdü. soyadımızı değiştirdikten 1 gün sonra hastaneye gittiğimde fiş yeni soyadıma göre kesilmişti mahkeme kararı ilk Nüfus müdürlüğüne gönderiyordu ve nüfus müdürlüğü sisteme girdiği gibi tüm kurumlarda yeni soyadı aktif oluyor.
    Cevapla
  • Osmanlı Torunu 9 yıl önce Şikayet Et
    Mesele soyadı değişmesi değil. mesele adınıza soyadınıza düzenlenmiş kimliklerin değişmesi, telefon aboneliğinden çalıştığınız şirkete SGK'ya kadar bütün her yerden soyadınızın değişmesi... Buna çare bulmak lazım. Mesela tek bir kalemden bütün birimlere yazı gitse işte o zaman hizmet yerinde olmuş derim.
    Cevapla
  • Şevket Özsoy 9 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK YERİNDE BİR UYGULAMA. Zamanında aşağlayıcı soy adları verilmiş bu millete
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İnanılmaz olay Türkiye'de yaşandı! Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırı
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek