İşler'den Şehzade Mustafa türbesine ziyaret

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Muradiye Külliyesi'nde incelemelerde bulundu.

İşler'den Şehzade Mustafa türbesine ziyaret
İşler'den Şehzade Mustafa türbesine ziyaret
GİRİŞ 22.08.2014 15:16 GÜNCELLEME 22.08.2014 15:16

Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Bursa'da Osmanlı padişahlarından Sultan 2'nci Murad'ın yanı sıra Kanuni Sultan Süleyman'ın oğlu Şehzade Mustafa'nın türbelerinin de bulunduğu Muradiye Külliyesi'ni inceledi.

Külliyenin bölümlerini gezen İşler, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yapıları ilk kez gördüğünü ve çok etkilendiğini söyledi.

MURADİYE KÜLLİYESİ MİRAS LİSTESİNE ALINDI

Söz konusu tarihi yapılardaki aslına uygun restorasyon çalışmalarının, bazılarında tamamlandığını, kimilerinde ise sürdüğünü dile getiren İşler, şöyle konuştu:

"Muradiye Külliyesi 1,5 ay önce UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alındı. Külliyenin etkileyici bir manzarası var. Belediye Başkanımıza ve ekibine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Gerçekten çok güzel işlere imza atıyorlar. Devam eden restorasyon çalışmalarının da bitmesiyle Bursamız için ülkemiz için bu bölgenin bir kazanç olacağını düşünüyorum."

BURSAMIZ İÇİN BÜYÜK KAZANÇ

İşler, külliyede Sultan 2'nci Murad ile bazı şehzadelerin türbelerinin de bulunduğunu hatırlattı.

Şehzade Mustafa'nın türbesinin, "Muhteşem Yüzyıl" dizisinden dolayı daha fazla tanınır hale geldiğini kaydeden İşler, "Bu diziden sonra bu bölgeye çok sayıda turistin geldiğini görüyoruz. Her geçen gün daha da fazla ziyaretçi alacaktır. Bursamız için de bu durumun bir kazanç olacağını düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Daha sonra İşler, Muradiye Camisi'nde cuma namazını kıldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü