Urfa'da elektrik gerginliği: 2 asker yaralandı

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde elektrik kesintilerini protesto eden gruba polis ve jandarma müdahale etti.

Urfa'da elektrik gerginliği: 2 asker yaralandı
Urfa'da elektrik gerginliği: 2 asker yaralandı
GİRİŞ 23.08.2014 02:39 GÜNCELLEME 23.08.2014 02:39
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Protestocu grup ile güvenlik güçleri arasında yaşanan gerginlikte 2 asker atılan taşlardan yaralandı. Bir gösterici gözaltına alındı.

Eyyübiye ilçesine bağlı Yardımcı beldesinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri protesto edildi. Günlük ortalama 4 saat elektrik kesintisinin uygulandığı beldede, akşam saatlerinde yine kesinti olması vatandaşları sokağa döktü.

Sorunun çözümü için Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük'ü arayıp sonuç alamayan eylemci grup, belde girişinde yolu trafiğe kapatıp ateş yaktı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda jandarma ekibi ve polis sevk edildi.

Jandarmanın dağılma konusundaki uyarılarını dikkate almayan grup, güvenlik güçlerini taş yağmuruna tuttu. Buna karşılık jandarma, gruba tazyikli su ve gaz bombası ile karşılık verdi. Atılan taşlar sonucu iki asker yaralandı. Yaralı askerler tedavi için ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Yaklaşık iki saat süren eylemin sonunda bir kişi gözaltına alındı.

Bu arada tepkilerini dile getiren belde sakinleri, elektrik kesintileri konusuna yetkililerin ilgisiz kaldığından şikayet etti. Grup, hükümete sert eleştirilerde bulundu. 

YORUMLAR 1
  • fatihprof 9 yıl önce Şikayet Et
    yeter. erkek olun paranızı ödeyin benim gibi.. herkes bit kene sülük olur..ama karlıovalı olamaz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Savunma sanayide 10 milyar dolarlık anlaşma! İmzalar peş peşe geldi
 THY ile ilgili dikkat çeken iddia! 20 milyar dolarlık anlaşma imzalanıyor